Sten Norinder bloggar på Jkpg Blogg. Foto: Alexandra Andreasson

Lämnar vd-posten – blir bloggare

I fredags gjorde Sten Norinder, 65, sin sista arbetsdag som vd för flygplatsen i Jönköping. Nu väntar en ny epok med nya spännande möjligheter. Han är bland annat aktuell som bloggare på Jminis bloggportal Jkpg Blogg.

– Jag brukar säga att jag är född nyfiken, men jag vill inte dö nyfiken, säger Norinder.

För sex år sedan började Sten Norinder sin tjänst som vd på Jönköping Airport. I fredags gjorde han sin sista arbetsdag där.

– Det känns tomt på något sätt. Jag har haft underställd personal sedan 1980. Det är klart att det känns märkligt att inte ha någon som är beroende av att jag kan ge rätt instruktioner. Det är ingen som förväntar sig att jag ska ge visioner eller fatta beslut. Nu behöver jag plötsligt bara fatta mina egna beslut, säger Norinder.

Från och med den 3 april är det Rony Forsberg som leder arbetet med att utveckla flygplatsen i Jönköping. Sten Norinder kommer att finnas med för att stötta upp månaden ut.

Han berättar att han kommer att sakna pulsen i arbetet.

– Att det hela tiden händer något som jag måste ta ställning till och kravet på att jag ska prestera något som gör att andra får det bättre – det har varit min ledstjärna hela tiden. För mig känns det bättre inombords om jag kan göra något som andra har nytta av.

Vill inte luta sig tillbaka

Men att luta sig tillbaka i en gungstol med en bok i knäet är inget alternativ för den förre flygplats-vd:n. Just nu arbetar han i styrelsen för ett bolag noterat på First North. Hans förhoppning är att kunna jobba professionellt inom styrelseverksamhet 80 till 100 dagar om året och lägga resterande tid på familjen och renovering av hus och sommarboende.

– Jag brukar säga att jag är född nyfiken men jag vill inte dö nyfiken. Jag vill pröva en massa spännande saker. Tack vare stabila förhållanden hemma så har jag haft möjlighet att göra det.

”Stentavlan”

Dessutom är han aktuell som bloggare på Jkpg Blogg där han kommer att dela med sig av sina synpunkter gällande aktuella samhällsföreteelser utifrån sin breda erfarenhet inom näringslivet.

Under sin tid på Jönköping Airport skrev han, varje fredag, en så kallad ”stentavla” med information om vad som hänt och om vad som skulle hända på flygplatsen. ”Stentavlan” skickades ut till alla anställda, styrelsen och nära samarbetspartners. I fredags skrev Norinder sin tvåhundrade och sista ”stentavla”.

– Ambitionen är att fortsätta med ”stentavlan” fast i blogginlägg, säger han och fortsätter:

– Jag har en del synpunkter på saker som händer, men jag har hållit igen det ganska mycket genom åren beroende på att jag varit anställd inom kommunal verksamhet. Nu kan jag ju vara lite friare. Det är ganska kul att lämna synpunkter på företeelser i samhället. Nästa grej jag tänker blogga om är den osäkra situationen som vi har med bostadsbubblan på bostadsrätter. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load