Fredrik Leandersson, 49, från Norra Unnaryd i Jönköpings kommun söker kärleken i Bonde söker fru. Foto: pressbild

Jönköpingbondens kärleksjakt – så är hans drömkvinna

Fredrik Leandersson, 49, från Norra Unnaryd i Jönköpings kommun är en av åtta bönder som söker kärlek i årets säsong av Bonde söker fru.

Fredrik Leandersson är inte bara nötbonde på sin gård i den lilla byn Långarum i Småland utan också deltidsbrandman och kyrkogårdsarbetare. Efter tio år som singel tyckte hans 23-åriga dotter att det var dags för honom att hitta en ny kvinna att dela livet med, så hon anmälde honom till TV4:s program Bonde söker fru.

Nu ser Leandersson med spänning fram emot vad sommaren har att erbjuda.

– Det kommer att bli en utmaning, jag har aldrig stått i rampljuset tidigare. Jag är absolut inte bekväm med att stå framför kameran, säger Leandersson till Jmini och tillägger:

– Förhoppningen är givetvis att man ska träffa en kvinna som man fattar tycke för och som det ska kunna fungera med.

Inspelningarna kommer att dra igång i början av juni, men något exakt datum är ännu inte satt. Fram till dess kan Leandersson bara vänta och hoppas på att programledaren Linda Lindorff har med sig en stor hög med kärleksbrev när hon besöker honom i maj.

– Det vore jättekul om man fick några stycken, det är ju därför som man har gått med i det här. Men det räcker ju med ett egentligen – bara det är det rätta, säger Leandersson.

Kan du beskriva din drömkvinna?

– Jag är svag för en kvinna som har ett vackert leende och visar det sig att hon även är jordnära, empatisk och godhjärtad – då blir det riktigt bra.

Behöver hon vara intresserad av lantbruk?

– Inte på det sättet att hon måste springa efter mig och hjälpa till med allt på gården. Absolut inte. Men det krävs nog ändå en lite känsla för det och att hon tycker att den här livsstilen är intressant. Det ska nog inte vara en cityböna som trippar runt på höga klackar inne i Jönköping.

Kommer du att hitta en partner framför kameran?

– Ja du, det är frågan det. Jag hoppas det. Programmet är som en slags kontaktannons. Man vänder ut och in på sig själv och får verkligen visa vem man är. Kärleken är ju inte så jäkla enkel, men hittar jag ingen så kommer jag inte bryta ihop för det heller.

Vad har du fått för reaktioner på din medverkan?

– Jag har faktiskt inte berättat det för så många än. Men jag har fått många hejarop och folk har önskat mig lycka till. De flesta tycker att det är roligt. Fast en del har blivit chockade också.

-----

No more pages to load