Foto: Alex Wayne, Wayne Photography

Han gör Sveriges bästa drinkar

Sveriges bästa bartender bor i Jönköping. I helgen kammade Tomislav “Tommi” Komljenovic, 26, hem guldet i tävlingen Årets bartender som avgjordes under en tvådagarstävling på Vin och Deli-mässan i Göteborg.

Till vardags arbetar Tomislav Komljenovic som barchef på Restaurang VY och är även delägare i Tullhuset där han har sitt fokus under sommarsäsongen. Han har dessutom nått flera framgångar i olika bartendertävlingar och förra året tog han hem bronset i tävlingen Årets bartender. I år fick han ta ytterligare två kliv upp på prispallen.

– Det känns helt fantastiskt. Det har varit lite svårt att smälta det i helgen. Det var först igår som man förstod att det verkligen var sant, säger Komljenovic om segern, och fortsätter:

– Det är så många duktiga bartenders som är med och tävlar, så det var ingen lätt uppgift. 

Till finalen hade Komljenovic med sig drinken Golden Lemongrass Martini och den tog honom direkt till slutfinalen. Där levererade han en improviserad drink som han valde att kalla för “Fancy Grandpa”.

– Det var lite som i Kockarnas kamp där man får ett stort bord med råvaror framför sig och ett tema att gå efter. Vi fick två olika ostar och en hallonmarmelad med cayennepeppar i att försöka göra en passande drink till.

Guldet kommer Komljenovic att fira under torsdagens säsongspremiär för Tullhuset tillsammans med nära och kära. Den officiella invigningen för restaurangen sker på fredag 28 april.

Den 16-20 oktober kommer Komljenovic att representera Sverige under VM i Köpenhamn.

– Förra året hölls finalen i Tokyo, men det är skönt att slippa åka så långt. Då har vänner och familj större möjlighet att komma dit. Stödet kommer nog att bli stort för oss i det svenska laget.

-----

No more pages to load