17 barn i åldrarna 9-13 år från kören Strössel uppträdde på Jönköpingsgalan den 22 april. Foto: privat

Barnkören som berörde en hel galapublik

Under lördagens Jönköpingsgala uppträdde flera artister, men de som gjorde starkast intryck var barnkören Strössel som lyckades beröra en hel publik med Lalehs låt Goliat.

– Vi hade inte väntat oss att publiken skulle stå upp och applådera. Det var jätteroligt och häftigt att de gjorde det, säger Agnes Wadskog, en av körmedlemmarna.

Vid årets Jönköpingsgala i Munksjömagasinen den 22 april var barnrättsorganisationen Erikshjälpen insamlingspartner och pengarna som samlades in under galan gick till ge fler barn i världen möjlighet att gå i skola. En kör av unga röster stod därför för en del av underhållningen. 

Det var 17 barn i åldrarna 9-13 år från barnkören Strössel som framförde sången Goliat, som de i höstas också sjöng tillsammans med artisten Laleh i Jönköping. Låten handlar om hur de kan förändra världen: ”Vi ska göra jorden hel, ja vi ska göra vattnet rent, ja vi ska aldrig skada varandra mer.”

Uppträdandet gav gåshud och stående ovationer från publiken.

– Vi hade inte väntat oss att publiken skulle stå upp och applådera. Det var jätteroligt och häftigt att de gjorde det, säger Agnes Wadskog.

– Det var roligt, men ganska nervöst, säger Esther Einarsson, som också sjunger i barnkören.

Vännerna har varit medlemmar i Strössel i fem år. De är överens om att det bästa med att sjunga i kör är att man får lära känna nya kompisar och att man får göra det som man tycker är allra roligast – nämligen att sjunga.

– Lahles låtar är jättebra och det var väldigt stort att få sjunga med henne i höstas, säger Esther Einarsson.

– Det var det största som vi har gjort, men Jönköpingsgalan var också stort. Det är alltid roligt att få uppträda för publik, fyller Agnes Wadskog i.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load