Paret Magnus Tjäder och Nina Tjäder har drivit Ölbryggeriets brasserie i Huskvarna i tio år. Foto: Alexandra Andreassson

De ger Kroatorpet ett nytt unikt innehåll

På Grännavägen i Huskvarna hittar man Ölbryggeriets brasserie, tidigare Kroatorpet, i en rofylld miljö med historisk charm och gamla anor. Sedan en tid tillbaka brygger de sin egen öl och nu börjar de även servera à la carte.

I måndags var det tio år sedan paret Nina Tjäder, 35, och Magnus Tjäder, 40, tog över torpet och det firas med ett helt nytt koncept i form av en restaurangsatsning.

– Vi vill vara en restaurang nu mera och servera mat istället för fika. Vi har ett eget rökeri och stoppar egen korv. All mat lagas från grunden så vi har få men bra saker på menyn – med mycket kärlek i, säger Nina Tjäder och fortsätter:

– Vår kock brinner för det genuina kötthantverket, medan min man brinner för sin öltillverkning. Så vi har satt ihop de här olika kärleksförklaringarna för mat och dryck till ett helt nytt koncept.

Ölbryggeriet startade för ett och ett halvt år sedan och enligt ägarna har satsningen gått förvånandsvärt bra.

– Först var tanken att vi skulle ta fram ett riktigt bra öl som vi kunde sälja tillsammans med vår räkmacka. Den kom hösten 2015 och det gick så himla bra. Vi sålde slut på vår första öl på 50 minuter. Vi fick en chock, säger Nina Tjäder.

I dag är efterfrågan så stor att bryggeriet inte kan leva upp till den. Men trots ölframgångarna är ägarna noga med att framhålla att det är restaurangen som är deras huvudverksamhet och att ölen bryggs för att serveras till maten.

I dag lägger paret omkring sextio timmar i veckan på restaurangen och de har åtta anställda.

– Det är kärleken för yrket som driver oss. Sen måste man nog vara lite knäpp som egenföretagare. Det är ju mer som en livsstil, inte ett jobb där man stämplar in och stämplar ut. Det är ett sätt att leva, säger Nina Tjäder.

Den största skillnaden på att arbeta i dag jämfört med för tio år sedan är enligt Nina att hon har hittat en bättre balansen mellan arbete och fritid.

– Det är nog mycket tack vare våra barn. Man blir ju tvungen att tänka till och värna om sin fritid, säger hon och tillägger:

– Sen sover vi lite mer på kvalitativ sovtid sedan vi bytte ut caféverksamheten mot restaurang.

Ölbryggeriets brasserie serverar lunch alla vardagar. Tisdag till torsdag serveras även á la carte och på fredagar anordnas after work. På lördagar servera restaurangen brunch och på söndagar har man så kallade familjemiddagar med söndagsstek.

– Det bästa är att få möta våra kunder, det är min grej. Att få glädjas med dem när de är nöjda och att få servera saker som man är stolt över. Sen är det givetvis skönt att få styra mycket själv som egenföretagare.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load