Facebook plockade bort Lennart "Pyllen" Augustssons gamla bild från Portalen i Jönköping. Foto: Kai Rehn

Jönköpingsprofilen censurerades av Facebook – här är nakenbilden som stoppades

Via Facebook fick Lennart ”Pyllen” Augustsson en gammal bild från Portalen i Jönköping skickad till sig. Men det sociala nätverket valde att plocka bort bilden för dess stötande innehåll.
   – Jag tycker ju bilden är oskyldig, säger Augustsson.

Det var i samband med sin födelsedag nyligen som Jönköpingsprofilen Lennart “Pyllen” Augustsson fick en drygt 40 år gammal, svartvit bild skickad till sig på Facebook.

Det sociala nätverket bedömde bilden som stötande och valde därför att plocka bort den. Något som förvånade den gamle handbollsmålvakten.

– Jag tycker ju bilden är oskyldig när man jämför med alla andra nakna och halvnakna tjejer som är där på Facebook, säger han.

Bilden togs av pressfotografen Kai Rehn. Det var också han som skickade bilden till ”Pyllen” som en födelsedagspresent. Han minns inte exakt vilket år den togs, men säger att det måste ha varit i slutet av 1970-talet.

Vad som är säkert är att bilden är tagen på Portalen i Jönköping när stället drevs av den berömde krögaren Josef Darius.

– Han tog dit dansflickor från Le Lido i Paris. Det väckte ett sånt jävla väsen. Pastorerna vred sig i sina predikstolar och hånade Portalen. Men det gjorde att folk vallfärdade från hela landet för att se de här flickorna dansa i Smålands Jerusalem. Det var ganska unikt på den tiden, säger Rehn.

-----

No more pages to load