Lisa Olsson och Petra Stenqvist. Foto: Hanna Sjöberg

Kämpar mot cancern – med änglar: “Alla kan göra något”

Efter att Lisa Olsson i juni fick beskedet att hon har cancer började hon tillsammans med väninnan Petra Stenqvist samla in pengar till Cancerfonden. På bara två veckor har de skänkt 25.000 kronor.

– Det är så många som stöttar, både vänner och främlingar. Man blir lite tårögd, säger Lisa. 

När Lisa Olsson, från Huskvarna, gick ut med beskedet att hon var sjuk i cancer så kom väninnan Petra Stenqvist på idén att samla in pengar till Cancerfonden. Genom sin hobby för smyckestillverkning började Petra tillverka små änglar och lade ut bilder på dem på social media.

– Nu har det gått två veckor och vi har sålt 601 änglar hittills, berättar Petra. 

Lisa menar att hon ser sig själv som en stark person. Armbandet som hon har på sig är egentillverkat och pryds av en hantel som representerar styrka. 

– Att pyssla ger mig positiv energi. Istället för att se på tv under cellgiftsbehandlingen i fem timmar kan jag sitta och göra armband.

Armbanden som Lisa tillverkar säljs också i förmån till Cancerfonden. Beställningarna har genom deras Facebook-grupp “Änglar mot cancer” forsat in till de två kreativa väninnorna. På bara två veckor har de skänkt 25.000 kronor till Cancerfonden. 

– Vi vill poängtera att alla kan göra något. Många är i samma situation, antingen om de själva är drabbade eller har anhöriga som är. 

Såväl gamla vänner som främlingar på social media har hört av sig till Lisa för att visa sitt stöd och tacka för jobbet som hon och Petra gör. 

– Det går ett lyckorus genom kroppen när det blir sådan respons. Man blir nästan lite tårögd, säger Lisa. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load