Susanna Glaad på Klädscoopet i Jönköping. Foto: Alexandra Locking

Susanna Glaad är Jönköpings gladaste butiksbiträde

Jönköping kryllar av trevliga, hjälpsamma och inspirerande människor. Detta uppmärksammar vi på Jmini genom vår artikelserie Jönköpings trevligaste.

Susanna Glaad, 50, arbetar i klädbutiken Klädscoopet vid Hovrättstorget i Jönköping sedan tretton år tillbaka.
– Jag är en sådan där person som alltid ställer upp på andra människor. Jag är en ledartyp som gärna ger till andra, säger Susanna Glaad.

Klädscoopet vänder sig till kvinnor mitt i livet och firar 15-årsjubileum lördag den 2 september. Några kända ansikten som besöker butiken när de är i trakterna är Babben Larsson, Blossom Tainton och Tina Turner.

I butiken arbetar fyra kvinnor med Susanna Glaad i spetsen. Tvåbarnsmamman, (samt ett bonusbarn), från Taberg beskriver sig själv som en glad, positiv och omtänksam person. Något som stämmer bra överens med den motivering som skickades in till Jmini:

”Hon är verkligen trevlig i sitt bemötande och hennes service är det ingen som slår. Hon brinner för sitt jobb och att kunderna alltid ska vara nöjda när de går från butiken.”

– Det känns fantastiskt att ha blivit nominerad. Det hade jag inte väntat mig. Jag är nog lite chockad, säger Susanna Glaad.

Varför tror du att du har blivit nominerad?

– Jag är en sådan där person som alltid ställer upp på andra människor. Jag är en ledartyp som gärna ger till andra. Jag har haft väldigt många motgångar i mitt liv. Och alla motgångar har gjort mig starkare och jag sätter värde på livet på ett annat sätt nu.

Susanna Glaad berättar att hon lider av sjukdomen reumatism och att hon tvingats genomgå flera krävande operationer.

– Men man växer i det. Sen gör ju jobbet väldigt mycket. Jag har en fantastiskt jobb och får träffa så många underbara kunder. Det är verkligen en livsglädje. Och vi har en fantastiskt trevlig personal, det måste jag få skryta med. Vi är så olika, men ändå ett så bra team.

Tycker du att Jönköpingsborna är trevliga överlag?

– Nja, vi är lite stela i Jönköping. Vi är inte så spontana och jag tror att det beror på att vi är lite rädda. Det är väl lite Småland överlag.

Vem tycker du är Jönköpings trevligaste?

– Då säger jag Carina på Eztrad. Hon är också väldigt positiv, go och glad.

Vet du en trevlig butiksbiträde, busschaufför, frisör, sjuksköterska eller någon helt annan som förtjänar lite extra uppmärksamhet? Tipsa gärna oss på press@jmini.se

-----

No more pages to load