Foto: Joakim Borén/Ving, Hanna Sjöberg

Amanda vann resa till Rhodos med sin video

Amanda Wittman, 13, från Jönköping utsågs som vinnare i en rikstävling om att få prova på att vara reseledare. Nu väntar en gratis semestervecka på Rhodos.

– Jag gillar Grekland så det ska bli kul att åka dit. Det bästa ska bli att få sola, bada och träffa nya människor, säger Amanda.

I våras utlyste Ving en tävling för unga där vinnaren i en vecka i augusti får prova på att vara reseledare på ett hotell på Rhodos. Tävlingen gick ut på att spela in en video som handlar om vilka aktiviteter man skulle hitta på som reseledare. Av runt 100 bidrag så utsågs 13-åriga Amanda Wittmans video till vinnare. 

– Det var mamma som tipsade mig om tävlingen, och sen hjälpte en kompis mig att spela in videon, berättar Amanda.

Amanda berättar att hennes familj tycker om att resa, och ofta åker på semester. Hennes favoritresmål är New York och just Grekland. Nu i helgen går planet från Landvetter till Rhodos.

– Jag var lite inställd på att vinna så jag blev inte jätteförvånad. Jag gillar Grekland så det ska bli kul att åka dit. Det bästa ska bli att få sola, bada och träffa nya människor.

Under veckan på Rhodos ska Amanda bland annat få prova på att leda barn- och tonårsgrupper, och hjälpa till med Instagram. Något som hon ser fram emot då hon har ett stort intresse för media.

– Jag håller på mycket med Youtube och Instagram. Jag har också en låt på Spotify som jag spelat in med hjälp av en musikproducent och låtskrivare, berättar Amanda. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load