Annabelle 2: Creation Foto: pressbild

Jönköpingsbo gör biosuccé i USA

Helgens stora vinnare på biotoppen i USA är en Jönköpingsbo. Det är regissören David F. Sandberg som kammat hem första platsen med filmen “Annabelle 2: Creation”.

David F. Sandberg, 36, har på kort tid tagit det stora klivet från lågbudgetfilmskapare i Jönköping till skräckfilmsregissör i Hollywood. I helgen toppade hans senaste film “Annabelle 2: Creation” Box Office i USA.

Filmen som, enligt Aftonbladet, ”bara” kostade 123 miljoner att göra, drog in 284 miljoner kronor under den gångna helgen.

Skräckfilmen om den ondskefulla dockan Annabelle ligger även etta på biotoppen i Sverige.

David F. Sandberg blev internationellt uppmärksammad med den tre minuters långa och effektivt otäcka ”Lights out” som han spelade in tillsammans med sin hustru Lotta. Han blev erbjuden att göra en långfilmsversion i USA och resultatet blev en framgång. Det ledde till att han fick möjligheten att göra en fortsättning på publiksuccén ”Annabelle” som kom 2014.

Nu är det dessutom klart vilket projekt som den Jönköpingsbördige filmregissören tar sig an härnäst. Det blir “Shazam!” som är en superhjältefilm i DC Comics-världen.

Inspelningen startar i början av 2018 och förväntas komma till biosalongerna i april 2019. Om filmen når samma publikframgång som “Annabelle 2: Creation” återstår att se.

Jmini har sökt Sandberg för en kommentar.

 

-----

No more pages to load