Mahin Fouronian Foto: Alexandra Locking

Hennes trevliga bemötande stoppade stökiga ungdomar

Jönköping kryllar av trevliga, hjälpsamma och inspirerande människor. Detta uppmärksammar vi på Jmini genom vår artikelserie Jönköpings trevligaste.

Mahin Fouronian arbetar i caféet på Tabergsdalens Tennisklubb sedan nio år tillbaka. Genom sitt trevliga och respektfulla bemötande har hon löst problemet med stökiga ungdomar från den intilliggande grundskolan. 

Mahin Fouronian beskrivs som den trevligaste och mest serviceinriktade person man kan tänka sig. Enligt nomineringen som skickades in till Jmini redaktionen har hon lyckats lösa problemen man haft med stökiga ungdomar från Flahultsskolan, bara genom att vara trevlig: ”Alla älskar henne, även ungdomarna”.

– Jag skakar fortfarande, det känns underbart. Ni gjorde min dag, säger Mahin Fouronian, när Jmini besöker henne på hennes arbetsplats.

– Det känns som att jag har vunnit flera miljoner kronor. Tack vare detta kommer jag fortsätta så gott som jag bara kan, fortsätter hon.

Mahin Fouronian har arbetat på Tabergsdalens TK sedan 2008. Innan dess jobbade hon som personlig assistent.

– Jag respekterar folk oavsett ålder. Jag gör alltid mitt bästa oavsett vem som kommer in här, säger Fouronian.

Hon beskriver sig själv som en snäll och hjälpsam person som tycker om människor. Hon bor på Bymarken i Jönköping tillsammans med sin man och deras två söner. Träning är ett av hennes stora intressen, men på grund av en ryggskada har hon tvingats lägga sin passion på hyllan för tillfället.

– Jag har opererat mig en gång, och eventuellt kommer det att bli fler.

Tycker du att Jönköpingsborna är trevliga överlag?

– Om du hade frågat mig för tio år sedan hade jag svarat annorlunda. Men nu säger jag ja. Mina grannar och människorna på min arbetsplats är underbara. Jag älskar hela stämningen här – personalen, ungdomarna, min chef, alla!

Vem tycker du är Jönköpings trevligaste?

– Personalen på badet här bredvid och även chaufförerna inom färdtjänsten i Jönköping. Eftersom jag har problem med ryggen får jag färdtjänst och de flesta där är jättetrevliga.

Vet du en trevlig butiksbiträde, busschaufför, frisör, sjuksköterska eller någon helt annan som förtjänar lite extra uppmärksamhet? Tipsa gärna oss på press@jmini.se

-----

No more pages to load