Foto: Johannah Sundberg

Barnen saknade fotbollsskor – då fixade de jätteinsamling

Hallå där, Johannah Sundberg, som tillsammans med kollegan Matilda Sjöstrand på Holmgrens bil under Gothia Cup samlade in över 10.000 kronor till fotbollsspelande ungdomar i Afrika …

… Hur kom ni på idén?

– Vi träffade på ett fotbollslag med unga killar från Zambia. När vi började prata med dem så märkte vi att de verkligen brinner för fotboll, och de var i stort behov av utrustning. Så vi startade en insamling på social media och på bara två dagar hade vi över 10.000 kronor, som Holmgrens bil sedan dubblade. Killarna fick varsin komplett fotbollsväska med skor, fotbollar och till och med tandkräm och tandborstar.

Vad fick ni för reaktion från killarna?

– De var så lyckliga, vi stod där i trekvart och bara dansade och sjöng med dem. Det är fantastiskt hur glada de blir över något vi kan göra så enkelt, insamlingen spred sig som en löpeld på social media. Vi fick till och med massa pengar över.

Vad gjorde ni med de extra pengarna?

– Vi ville hjälpa mer, och då fick vi tips om ett tjejlag från Moçambique. Många av tjejerna som spelar fotboll i Moçambique har varken tillgång till matchande ställ eller riktiga fotbollsskor, om en har högerskon på sig så har någon annan vänsterskon…

– Det är särskilt grymt att kunna hjälpa tjejer eftersom de inte har samma rättigheter som vi är vana vid. Vi skickade med fotbollsskor och 36 stycken matchande ställ, och även massa hygienartiklar för pengarna vi hade kvar.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load