Adam Pålsson som Ted Gärdestad och Magnus Knutsson som turnébusschaufför under inspelningen på Liseberg i början av juni. Foto: privat

Jönköpingsbo i storfilm – se första klippen

I den kommande storfilmen om den svenske musiklegendaren Ted Gärdestad, med Adam Pålsson i huvudrollen, hittar vi även en buss och en chaufför från Jönköping. Nu har äntligen den första trailern till filmen släppts.

Som Jmini har berättat om tidigare har Jönköpingsbon Magnus Knutsson och hans veteranbuss Scania Vabis 1962 blivit tilldelade varsin roll när Ted Gärdestads liv blir film.

Filmen som började spelas in i våras kommer att ha premiär i vinter. Magnus Knutsson och hans buss har medverkat på ett flertal inspelningar under sommaren.

Nu har den första trailern till filmen “Ted – För kärlekens skull” släppts och är man uppmärksam hinner man få en glimt av turnébussens insida.

– Jag har ju sett Teds riktiga turnébuss så jag vet att den såg ut precis som den här bussen, berättade Knutsson när Jmini träffade honom i början av sommaren.

Då hade han precis medverkat under en inspelning på Liseberg i Göteborg, som Teds turnébusschaufför.

Huvudrollen som Ted Gärdestad spelas av Adam Pålsson som vi bland annat känner igen från tv-serierna ”Torka aldrig tårar utan handskar” och ”Bron”. För manus står Peter Birro och för regi Hannes Holm, som senast regisserade succén ”En man som heter Ove”.

-----

No more pages to load