Carolin Helt från Jönköping är en av deltagarna i årets upplaga av Robinson. Programledare är Anders Öfvergård. Foto: pressbilder TV4

Carolin från Jönköping tävlar i nya Robinson

Personliga tränaren Carolin Helt, 45 år, från Jönköping är en av årets deltagare i dokusåpan Robinson.

– Jag sökte inte själv, utan blev uppringd. De sökte en ”äldre” kvinna som kunde sätta alfahanarna på plats, berättar hon för JKPG News.

I år är det 20 år sedan Robinson sändes i svensk tv för första gången och efter några års uppehåll återvänder dokusåpan till TV4 under våren.

Personliga tränaren och kostrådgivaren Carolin Helt från Jönköping är en av årets deltagare i programmet. Till vardags driver hon bland annat två gym, ett i Nässjö och ett i Värnamo. I slutet av juni förra året blev hon uppringd av produktionen.

– De hade fått tips om mig och då var min första tanke: vem är det som vill mig illa?, säger Helt och skrattar.

Men hon behövde inte mer än fem minuters betänketid innan hon tackade ja till att delta.

– Jag ringde upp min man som sa: du är medveten om att du kan bli framställd som en idiot va? Men kör, berättar Helt och tillägger:

– Det går ju inte säga nej till en sådan här möjlighet.

Efter en snabb casting var det klart och i augusti påbörjades inspelningarna i ögruppen Fiji mitt i Stilla Havet, tre timmar med flyg österut från Australien.

– Det som lockade mig var den fysiska och psykiska utmaningen. Det var intressant att se hur mycket man klarade av. Jag är inte så intresserad av sociala spel, utan jag är mer ärlighet och äkta känslor. Och det blev ett äventyr, oj, oj, oj.

Förutom Carolin Helt består årets deltagartrupp bland andra av en polis, en student, en makeup-artist, en stuntman och en vd. Men det är bara en person som tillslut kommer stå som segrare och vinnare av en halv miljon kronor.

– Jag kommer nog inte framställas som den vänaste individen och jag är definitivt ingen mamma för de andra deltagarna. Men jag är väldigt mycket jag hela vägen. Jag vet vad jag har sagt och gjort och det kan jag svara för. Jag lämnade inte ön och kände att jag skämdes för något, säger Helt och tillägger:

– Men däremot vet man ju aldrig hur det kommer framställas i tv.

Vad tyckte du var den största utmaningen?

– Jag förstod att det ska skulle vara väldigt lite mat på ön, men jag trodde ju att det skulle finnas något behov av att hålla oss vid liv. Men det fanns extremt lite mat. Sen kan jag säga så här – att toalettpapper har fått en helt ny innebörd i mitt liv.

Vilka lärdomar tar du med dig från äventyret?

– Det enda vi med säkerhet visste var att vi hade dricksvatten varje dag, och när man inte har någonting så är det faktiskt väldigt mycket som man inte saknar. Det var en förmån att lära sig det under de här formerna. Men jag har nog inte lärt mig något nytt om mig själv mer än att jag har fått mer saker bekräftade både om mig själv och om mänskligheten i stort.

Robinson har premiär söndagen den 18 mars klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play. Programmet sänds måndag till torsdag 19.30– 20.00 och söndagar 21.00–22.00 under hela våren.

– Jag jobbar ju varje kväll, så jag kommer tyvärr inte kunna se det här förrän alla andra har gjort det, säger Helt avslutningsvis.

Jönköpingspar på hemlig dejt i ny dokusåpa: ”Jag skäms redan nu”

-----

No more pages to load