Elisabeth Karlsson driver matbutiken Tempo på Liljeholmen tillsammans med sin sambo. Foto: Alexandra Locking

Från rättspsykiatrin till närbutiken: ”Ingen dag är den andra lik”

Jönköping kryllar av trevliga, hjälpsamma och inspirerande människor. Det uppmärksammar vi på JKPG News genom vår artikelserie Jönköpings trevligaste.

Näst på tur är Elisabeth Karlsson som driver matbutiken Tempo på Liljeholmen i Jönköping.

– Ingen dag är den andra lik. Vi har väldigt mycket att göra hela tiden. Framför allt har vi ett kundunderlag som är jätteskojigt här på Liljeholmen, säger hon.

Elisabeth Karlsson har en bakgrund inom vården och har bland annat arbetat inom rättspsykiatrin. För drygt tre år sedan sadlade hon om till butiksbiträde och har sedan dess drivit Tempo-butiken på Liljeholmen tillsammans med sin sambo Tommy Svahn.

– Vi försöker vara som vår slogan säger – den goda grannen till våra boende runt omkring och vi hjälper till så mycket vi kan. Man lär verkligen känna sina kunder. Vi har blivit som en liten social knutpunkt här i området, säger Elisabeth Karlsson och fortsätter:

– Vi kan ju aldrig tävla med våra stormarknader, men däremot kan vi serva kunderna på ett annat vis.

Hon beskriver sig själv som en omtänksam person som gärna gör det lilla extra för andra.

– Ibland kan det handla om att knyta skor på en äldre kund, byta en kompress på kinden eller ta fram en servett för att tårarna rinner. Vi har även små barn som ska lära sig att betala själva i kassan. Ibland skickar föräldrar hit sina barn med en lapp och då hjälper jag till att hitta rätt saker. Det här omhuldande har vi tid med i vår butik. Det blir lite mer personligt.

Att arbeta tillsammans med sin sambo tycker Elisabeth Karlsson är jätteroligt.

– Jag tror att vi har lite olika kvalitéer och vi löser saker på ett bra sätt tillsammans. Det är klart att man kan tagga till på sin partner på ett annat sätt än vad man gör mot en anställd, och man kanske har en diskussion som det är lite högre nivå på. Men det är högt i tak och vi är sällan oense, vare sig hemma eller här.

Känslan för service har Elisabeth Karlsson med sig sedan barnsben. Hon växte upp i sin pappas herrekipering och såg hur han uppförde sig och tog hand om sina kunder.

– Jag vill att människor ska må bra och kunna ha det gott. Då bidrar jag med det jag kan här, säger hon.

I dag bor Elisabeth Karlsson på en liten hästgård utanför Bankeryd med fyra hästar och två stallkatter. Där spenderar hon mycket av sin lediga tid.

Varför tror du att du är nominerad till Jönköpings trevligaste?

– Jag upplevs nog som glad, omtänksam och hjälpsam. Jag ser inte problem utan lösningar på saker.

Vem tycker du är Jönköpings trevligaste?

– En tjej som tidigare har jobbat på Charlies häst & hund. Hon heter Lisa Yxhage och i dag jobbar hon på Mediamarkt. Där har du ett riktigt krutpaket. Hon är en väldigt positiv, glad och trevlig tjej. Det är nog ingen kund som går därifrån utan att ha fått det de önskar.

Vet du en trevlig butiksbiträde, busschaufför, frisör, sjuksköterska eller någon helt annan som förtjänar lite extra uppmärksamhet? Tipsa gärna oss på press@jkpgnews.se

-----

No more pages to load