André Holmberg på Bageri Rosetten i Taberg är en av Jönköpings trevligaste. Foto: Alexandra Locking

”Goddag min herre, vad får det lov att vara?”

Jönköping kryllar av trevliga, hjälpsamma och inspirerande människor. Det uppmärksammar vi på JKPG News genom vår artikelserie Jönköpings trevligaste. Den här veckan åkte vi till Taberg där den artige problemlösaren André Holmberg tar emot gästerna inne på Bageri Rosetten.

 

”Goddag min herre, vad får det lov att vara?”, säger André Holmgren till en kund som kliver in på det lilla bageriet på Tahevägen i centrala Taberg.

Han bugar lätt och tar emot beställningen: ”Det blir 134 riksdaler. Tack och välkommen åter.”

Hans otidsenliga framtoning verkar vara uppskattad hos gästerna. Men är det skådespeleri från Andrés sida eller brukar han föra sig så?

– Man kan säga att det är en liten del av mig som förstärks i det här arbetet. Men det är äkta från min sida, säger André Holmberg.

Från Timrå till Taberg

Det 28-årige butiksbiträdet är född och uppvuxen i Timrå, med har även spenderat några år i Halmstad innan han flyttade till Taberg i somras.

– Min sambo fick jobb i Jönköping, så då flyttade jag med hit. Det gick någon månad, sedan såg min sambo att det satt en lapp här på bageriets dörr om att de sökte personal, berättar André Holmberg.

Eftersom han tidigare har arbetat på olika Värdshus, som bland annat vaktmästare och servitör, tänkte han att det här kunde vara ett jobb för honom.

– Jag skickade in mitt cv och blev uppringd efter tio minuter. Jag blev ombedd att komma förbi dagen efter och nu har jag arbetat här sedan i september, berättar han.

Kunderna i fokus

Men trots att det inte har gått mer än nio månader har André redan hunnit göra ett positivt intryck på Tabergsborna.

– Jag blev väldigt smickrad när ni hörde av er. Någon har alltså lagt ner arbete på att höra av sig till er och tipsa om mig. Det känns väldigt kul, säger han.

André beskriver sig själv som optimistisk, omtänksam och påhittig problemlösare. Han tror att det är hans lugna och tydliga framtoning som tilltalar gästerna.

– Det roligaste med det här jobbet är såklart att träffa kunderna. Det här att få rekommendera något gott och att sedan få höra att ”åh det där smakade fantastiskt. Det har ni gjort jättebra”. Det är ju kunderna som betalar min lön. Och varför kommer de hit? Jo, de vill äta något gott, sitta ner i lugn och ro och njuta av en trevlig stund. Då är det ju mitt jobb att hjälpa dem att nå dit.

Nya Mandelmanns 

När André inte är på jobbet är det självhushållning som står i fokus. Han inspireras av familjen Mandelmanns liv, från Tv4:s populära dokumentärserie, och drömmer om att en gång äga en egen gård.

– Jag tycker om att odla, göra egen mat och snickra. Jag brygger även lite eget vin och öl, säger han och fortsätter:

– I framtiden skulle jag vilja ha en gård med höns, getter, får och kor. Och så lite stugor som jag kan hyra ut. Jag håller på att spara ihop till en kontantinsats och kanske kan det bli verklighet inom en femårsperiod.

Ett positivt intryck av Jönköpingsborna

Jönköpingsborna har han än så länge bara fått ett bra intryck av.

– De är glada och hälsar. En del är såklart lite mer tystlåtna, men då får man anpassa sig efter det, säger André Holmberg.

På frågan om vem han tycker är Jönköpings trevligaste svarar han:

– Ägaren av pizzeria Tigris är alltid vänlig och samlad när man kommer och beställer. Han är mån om att ha en god relation med sina kunder. Min kollega Frida Nero är också väldigt trevlig. Hon är alltid så naturlig – hon är sig själv.

Vet du ett trevligt butiksbiträde, busschaufför, frisör, sjuksköterska eller någon helt annan som förtjänar lite extra uppmärksamhet? Tipsa gärna oss på press@jkpgnews.se.

Helena livar upp dagen för ensamma

-----

No more pages to load