Filicia Björkman är årets unga ledande kvinna 2017. Foto: Press

Hon är årets unga ledande kvinna

På torsdagskvällen korades Filicia Björkman, 25 år, till ”Årets unga ledande kvinna” 2017.

I samband med en prisceremoni på Vy skybar på torsdagskvällen utsågs årets unga ledande kvinna i Jönköping. Och det blev Filicia Björkman, enhetschef inom äldreomsorgen i Jönköpings kommun, som kammade hem priset bland 23 nominerade ledarförebilder.

Bakom utmärkelsen står Ridsportalliansen Jönköping och ett stort antal organisationer står tillsammans med ridklubben bakom priset som syftar till att lyfta fram ledarförebilder i länet. Allmänheten har fått tipsa om ledarförebilder i hela Jönköpings län och bland dessa har Poolia valt ut 23 namn som alla tar plats på listan ”Årets unga ledande kvinna 2017”. Juryns uppgift har därefter varit att välja ut en person som utmärkt sig och har alltså enats om Filicia Björkman, som vinnare av högsta pris.

– Det har varit hög klass på de nominerade i år och juryns arbete har varit svårt. Det vi särskilt har tittat på är om personerna kan uppvisa resultat i sitt ledarskap. Det har även varit viktigt att personerna är förebilder som har en förmåga att inspirera andra. Filicia är en mycket värdig vinnare i hård konkurrens med ledare från bland annat Husqvarna, Jordbruksverket och Jönköpings energi, säger Charlotte Järeby Hellman som är vice vd på Poolia och ordförande i juryn, i ett pressmeddelande.

Filicia vinner en styrelseutbildning via Styrelseakademien, ett årskort på Friskis och svettis och en inspirationsresa som planeras i samråd med projektledningen.

Fakta

Om Filicia Björkman

Filicia är född 1992 och är utbildad personalvetare. Hon har under sitt dryga år som enhetschef genomfört och drivit genom ett flertal förbättringar på de äldreboende som hon ansvarar för. Hon kan tydligt påvisa resultat i sitt ledarskap genom höjda nöjdhetssiffror i både medarbetar- och brukarenkäter. Filicia har hittat utrymme i enhetens budget för att anställa fler och satsa på medarbetarnas fortbildning samtidigt som ekonomin är i balans. Tidigare har hon arbetat som arbetsledare på McDonalds och på sin fritid är hon styrelseledamot och volontär i Tjejjouren.

Juryns motivering

För ett imponerande ledarskap som av andra beskrivs som modigt, engagerat och pedagogiskt och där tydliga resultatförbättringar uppnåtts på kort tid. Vinnaren har tagit sig an en arbetsplats med många olika utmaningar, men har hela tiden sett till att få medarbetarna med sig i förändringsprocessen. En av hennes främsta styrkor är att få ut det bästa av varje medarbetare och att se möjligheter där andra sett hinder.

Årets unga ledande kvinna 2017 vågar vara ledare även i tuffa lägen och har alltid både människor och verksamheten i fokus. Trots sin mycket unga ålder är hon en klart lysande ledarstjärna och en förebild för chefer i offentlig verksamhet. Med sitt målinriktade sätt och förmåga att inspirera andra kommer hon vara med och förändra bilden av hur det är att arbeta inom vård och omsorg.

-----

No more pages to load