Lisbeth Hertelendy på Buketten i centrala Jönköping. Foto: Alexandra Locking

”Jag fastnar lätt för de lite mer udda fåglarna”

Jönköping kryllar av trevliga, hjälpsamma och inspirerande människor. Det uppmärksammar vi på JKPG News genom vår artikelserie Jönköpings trevligaste.

Den här veckan besökte vi konstnären och butiksbiträdet Lisbeth Hertelendy på Buketten i centrala Jönköping.

– Jag tycker ju att det här är så himla roligt och jag tror att det lyser igenom, säger hon.

Lisbeth Hertelendy, 41 år, beskriver sig själv som en nyfiken, orädd och glad person. Hon är född och uppvuxen i Bankeryd. Under skoltiden började hon arbeta extra med att plantera julgrupper på blomsterbutiken Buketten på Östra Storgatan i Jönköping, och efter gymnasiet blev hon anställd där.

– Så jag är nästan uppvuxen på Buketten, säger Lisbeth Hertelendy och skrattar.

– Jag tycker ju att det här är så himla roligt och jag tror att det lyser igenom. Kunderna märker att det inte bara är några påklistrade vänlighetsfraser. Jag har lärt känna så otroligt många människor här under åren som betyder mycket för mig.

Lisbeth Hertelendy berättar att ingen dag i butiken är den andra lik.

– Det bästa med det här jobbet är att få kombinera skapande med kundkontakt. Man vet aldrig vad man kommer att mötas av under en dag. Folk kommer till oss när de ska ha fest, bröllop eller begravning, så det är en stor blandning av glädje och sorg, säger hon och tillägger:

– Jag fastnar lätt för de lite mer udda fåglarna. De är ofta mer intressanta.

I dag bor Hertelendy i Jönköping tillsammans med sin man och deras tre barn. Fritiden spenderar hon gärna i sin målarateljé.

– Jag målar väldigt mycket. Men det började för inte så längesen. Jag hade min första utställning för fyra år sedan. Jag hade lagt ut några av mina målningar på Facebook, vilket snappades upp av hotelldirektören på Hotel Victoria. Så där har jag haft två utställningar nu.

Därefter har det blivit en hel del vernissager på olika platser i Jönköping.

– Jag målar mest med akryl och akvarell, men tycker även om att blanda olika tekniker.

Hertelendy beskriver sin konst som färgsprakande och naivistisk.

– Jag älskar att kombinera konsten med mitt jobb i butiken. Att bara sitta och måla hade blivit ganska ensligt.

Tycker du att Jönköpingsborna är trevliga överlag?

– Ja, Jönköpingsborna är de trevligaste. Det tycker jag verkligen. Jag har nog aldrig träffat på någon otrevlig person här på stan. Folk hälsar och frågar hur läget är.

Vem tycker du är Jönköpings trevligaste?

– Den första som dyker upp i huvudet är vår vaktmästare. Han heter Donald Stendahl. Han är en sjungande vaktmästare som alltid är trevlig, glad och pratsam. Där är det aldrig några bekymmer.

Vet du ett trevligt butiksbiträde, busschaufför, frisör, sjuksköterska eller någon helt annan som förtjänar lite extra uppmärksamhet? Tipsa gärna oss på press@jkpgnews.se.

Mack-drottningen som bjuder på ett extra leende

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load