Karin Edwardsson, kyrkomusiker i Kristine kyrka, är en av Jönköpings trevligaste. Foto: Alexandra Locking

Karin är hönsägaren som sprider glädje med musik

Jönköping kryllar av trevliga, hjälpsamma och inspirerande människor. Det uppmärksammar vi på JKPG News genom vår artikelserie Jönköpings trevligaste.

Den här veckan gjorde vi ett besök hos kyrkomusikern Karin Edwardsson på Kristine kyrka.

– Nu har jag jobbat här i över 18 år, så jag börjar väl bli en av de gamla stofilerna i huset, säger hon och skrattar.

Tabergsbon och tvåbarnsmamman Karin Edwardsson, 46 år, har en bakgrund som musiklärare, men efter flera år inom skolans verksamhet längtade hon efter större frihet.

Hon sökte sig då till Kristine kyrka där hon i dag leder musiken tillsammans med tre körer i helt skilda karaktärer. Det är Kristine barnkör, Kammarkören Voces och Gospelkören Adoremus.

– Här har jag möjligheten att göra roliga musikprojekt som jag verkligen brinner för. Det bästa är att jag får sprida glädje genom musik, säger hon när vi besöker henne på kontoret i den gula församlingsgården intill kyrkan.

Som körledare träffar Edwardsson mycket människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Det är något som hon älskar med sitt jobb.

Edwardsson visar ett inramat fotografi på medlemmarna i hennes gospelkör.

– Titta. Här finns alla möjliga arbetskategorier. Det är inte så många andra ställen som samlar både läkare, poliser, lagerarbetare, lantbrukare och studenter, säger hon.

Men trots det stora intresset för människor förklara Edwardsson att hon i grund och botten egentligen är en riktig ensamvarg. Det är på egen hand, och gärna i naturen, som hon tankar ny energi.

– Och självklart i min tro, säger hon.

När Edwardsson får frågan om vad hon tycker om att göra på sin fritid lyfter hon upp en plastpåse med gammalt bröd som ligger på hennes skrivbord.

– Det här är till mina hönor där hemma. Det fick jag av husmor här uppe, säger hon och ler:

– Sedan har jag min keramik också. Jag tycker mycket om att dreja.

Tycker du att Jönköpingsborna är trevliga överlag?

– Ja, det tycker jag absolut. När man jobbar här mitt i stan känner man av den sköna atmosfären. Jönköping är ganska ”laidback”. Det är fint att vara en del av det.

Vem tycker du är Jönköpings trevligaste?

– Jag omger mig med fantastiska kollegor. Och jag har en musikerkollega i Ljungarums kyrka, som också är körledare och kantor, som är en riktig glädjespridare. Hon heter Maria Svaninger Anefur. Hon är alltid glad och positiv och samlar jättemycket folk omkring sig.

Vet du ett trevligt butiksbiträde, busschaufför, frisör, sjuksköterska eller någon helt annan som förtjänar lite extra uppmärksamhet? Tipsa gärna oss på press@jkpgnews.se.

Spralliga Mia är BB-köksan som älskar att kramas

-----

No more pages to load