Lotta Svensson på Bageri Rosetten i Jönköping. Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking

Mack-drottningen som bjuder på ett extra leende

Jönköping kryllar av trevliga, hjälpsamma och inspirerande människor. Detta uppmärksammar vi på JKPG News genom vår artikelserie Jönköpings trevligaste.

Den här veckan gjorde vi ett besök på Bageri Rosetten där Jönköpings egen mack-drottning Lotta Svensson arbetar som kallskänka.

För två år sedan knep Lotta Svensson, 44 år, en andraplats i Mack-SM i Stockholm och 2014 kammade hon hem en guldplacering i samma tävling. Där emellan har hon även suttit med i juryn för rikstävlingen.

Men till vardags arbetar hon som kallskänka på Bageri Rosetten på Kålgården.

– Jag gör mina mackor med mycket omtanke och kärlek. Just i dag gör jag en räkmacka med rostade sesamfrön och wasabimajonäs. Jag använder ofta det klassiska som grund och så twistar jag till det med något nytt, berättar Lotta Svensson, när News besöker henne på arbetsplatsen.

Lotta har arbetat inom hotell-och restaurangbranschen sedan hon var 16 år, och hon har fortfarande inte tröttnat på sitt yrke.

På Bageri Rosetten har hon varit sedan 2013, alltså nästan sedan bageriet öppnade.

Lotta beskriver sig själv som en ambitiös, glad och lyhörd person som gärna spenderar sin lediga tid tillsammans med sin sambo och deras två barn – och helst i köket där hon kan baka eller lagar någon god middag.

När hon fick höra om sin nominering till Jönköpings trevligaste trodde hon att det var hennes mamma som hade tipsat om henne.

– Vem skulle annars tänka på mig i ett sådant här sammanhang? Jag blir verkligen jätteglad, säger hon.

Varför tror du att du har blivit nominerad?

– Min ambition är alltid att ha roligt och vara en trevlig medmänniska. Jag tycker att alla borde förstå att man vinner på att vara snäll, säger Lotta och tillägger:

– Man är ju nästan mer på jobbet än vad man är hemma, och att inte ha roligt där – det vore ju sjukt tråkigt.

Vad får du din energi ifrån?

– Den får jag från mina kollegor. Vi har väldigt roligt tillsammans. Sedan har jag nog alltid varit sprallig och lite halvtokig. Man blir nog lite sådan i den här branschen.

Tycker du att Jönköpingsborna är trevliga överlag?

– Både och. Jönköpingsborna är trevliga men kanske inte överdrivet. Ibland när jag går ut, och då framför allt på fik, kan jag tänka att folk kunde vara lite bättre på att ge ett mer personligt bemötande. Det här lättsamma och vardagliga.

Vem tycker du är Jönköpings trevligaste?

– Jag tycker mina kollegor här på Rosetten är jättetrevliga. Vi är ett gäng på tre tjejer som jobbar tillsammans varje dag och vi har så himla kul. De heter Adelissa Gårdeskog och Jonna Råsberg.

– Jag tänker även på en tjej som jag jobbade med för många år sedan. Hon heter Anette Tyresgård och har Kaffebönan nu. Hon är glad och har lätt för att prata med kunder. Lite klämkäck utan att vara för på. Vi hade väldigt roligt när vi jobbade tillsammans.

Vet du en trevlig butiksbiträde, busschaufför, frisör, sjuksköterska eller någon helt annan som förtjänar lite extra uppmärksamhet? Tipsa gärna oss på press@jkpgnews.se

-----

No more pages to load