Anette ”Kastrullhäxan” Edlund har två hemstäder – Jönköping och Bangkok Foto: privat

Titta! Här är ”Häxans” nya liv

Jönköpings egen ”häxa” Anette Edlund firar påsk i luften – nämligen på ett flygplan mellan Bangkok i Thailand och Hanoi i Vietnam.

– Påsken är min favorithelg, den är enkel och kravlös, säger hon.

I vintras var det ett år sedan Anette Edlund lämnade Kastrullhäxan på Oxtorgsgatan i Jönköping. Där hade hon drivit sin lunchrestaurang och catering sedan 2002.

Smeknamnet “Kastrullhäxan” fick Anette Edlund av en kund när hon tidigare jobbade på “Ett rum och kök” på Solåsen, och det har hon villigt anammat.

Häxan har aldrig varit rädd för att sticka ut hackan och har därmed blivit ett välkänt namn i Jönköping. Men den senaste tiden har hon hållt en låg profil.

– Jag gick från 300 procent till noll. Nu har jag gjort det som jag sa att jag skulle göra när jag sålde restaurangen – tagit ett sabbatsår. Jag har rest mycket och jag har tagit tag i min hälsa och gått ner 35 kilo, säger Anette Edlund.

När JKPG News kommer i kontakt med henne befinner hon sig i Bangkok där hon hyr en lägenhet sedan några månader tillbaka.

– I Bangkok är livet aldrig tråkigt, staden sysselsätter en. Det enda jag saknar i Jönköping är min lägenhet och pölsa, säger Anette Edlund.

Den 10 april går planet tillbaka till Jönköping.

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra när jag kommer hem. Men jag får väl skaffa mig ett jobb, annars blir jag för rastlös. Jönköping är tråkigt, men jag skulle aldrig kunna lämna staden helt. Det är ju där jag har byggt upp mitt liv, säger hon

Att återgå till restaurangbranschen är dock inget alternativ för Kastrullhäxan.

– Nej, aldrig. Jag har knappt stekt ett ägg sedan jag lämnade restaurangen, säger hon.

Nu väntar hennes favorithelg – påsken.

– Påskhelgen har alltid varit min räddning eftersom den innebär att man är ledig på en måndag. Den är perfekt för oss inom restaurangbranschen. Dessutom är påsken enkel och kravlös. Julen innebär så många måsten – det är Kalla Anka klockan 15 och så vidare, säger Anette Edlund.

I vanliga fall brukar påsken innehålla julbord, fast i en liten skala, och med Janssons frestelse som paradrätt. Men den här påsken blir något annorlunda för Jönköpingsprofilen.

Häxan kommer nämligen befinna sig i luften, dock inte på väg till Blåkulla, utan till Hanoi.

-----

No more pages to load