Dansuppvisning under finalen av MiniMelodiFestivalen 2015. Temabild. Foto:Madeleine Ward

Nu är det dags för årets MiniMelodiFestival

Nu laddas det för fullt inför årets upplaga av MiniMelodiFestivalen.

– Minimello är en av årets höjdpunkter och vi kan lova publiken en glittrig musikshow med riktiga melodifestivalvibbar, säger Georg Efrem på kultur- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

För 15:e gången i ordningen arrangeras MiniMelodiFestivalen i Jönköping. Musikeventet riktar sig till barn som går i årskurs 4-6.

Till inspelad musik får deltagarna framföra sina bidrag, antingen solo eller tillsammans med kompisar. I två delfinaler avgörs vilka bidrag som går vidare till den slutliga finalen.

24 bidrag har hittills anmält sig till tävlingen.

– MiniMelodiFestivalen startade 2003 i samband med en av deltävlingarna för SVT:s Melodifestival i Jönköping. Hela staden andades då Melodifestival och det var förstås roligt att haka på och kunna erbjuda en Minimello för barn. Det blev lyckat och uppskattat så därför har vi fortsatt och köra MiniMelodiFestival sedan dess, säger Georg Efrem.

I år genomförs två deltävlingar, 30 januari och 1 februari klockan 18 på Kulturskolan i Jönköping.

Den slutliga finalen går av stapeln torsdag 16 februari klockan 14 på Huskvarna Teater. Där utses vinnaren av MiniMelodiFestival 2017.

– Vi hoppas förstås på en stor uppslutning av såväl deltagare som publik. Minimello är en av årets höjdpunkter och vi kan lova publiken en glittrig musikshow med riktiga melodifestivalvibbar.

Årets MiniMelodiFestival arrangeras i samarbete med Kulturskolan.

-----

No more pages to load