Foto: Pressbilder

Allt du behöver veta om veckans kaffefestival

Nu är det dags för premiären av Sweden Coffee Fest i Jönköping. På onsdag 22 februari drar deltävlingarna igång och på lördag 25 februari avslutas kaffefestivalen med en stor Baristafest på Spira. Det utlovas en kväll med god mat, musikunderhållning och prisutdelning.

I veckan samlas Sveriges främsta kaffekonstnärer i Jönköping för att göra upp om vem som rostar, brygger, serverar och smakar det bästa kaffet. 

Latte Art på Bryggan

På onsdag kickar festivalen igång med deltävlingar i momenten Brewster cup och Latte Art.

Denna dag kommer att avslutas med ett hjärtligt och avslappnat After Coffee-event på Bryggan, klockan 19-22, där det bland annat kommer att serveras kaffe från Gårdsrosteriet Vista.

Under kvällen kommer även de kvalande till Latte Art- och Brewers Cup-finalerna att presenteras.

Kaffe och jazz

På torsdag är det deltävling i Barista Championship. Under en kombinerad kaffe och jazz-kväll på Teatersalongen Spira annonseras vilka som går vidare till lördagens final.

Sveriges ibrikmästare på Elite Stora Hotellet

På fredagen 24 februari avrundas dagens tävlingar på Elite Stora Hotellet där Sveriges ibrikmästare Benny Söderman kommer att servera turkiskt kaffe.

Den stora finalen

På lördagen 25 februari avslutas Sweden Coffee Fest med en officiell Barista Night. Festen hålls på Kulturhuset Spira där prisutdelningen kommer att ske.

Precis som en riktig fest bör så kommer denna kväll innehålla god mat och dryck. Två DJ:s kommer att stå för musiken.

Här kan du köpa biljetter till festen.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load