Foto: pressbild

KLART: Stor festival till Jönköping

Under elva sommardagar i augusti får Jönköping en egen vattenfestival. Munksjön och Rocksjön spelar huvudrollerna i H2O Jönköping – En fest på och omkring vatten. 

– Det ska bli en fest för alla åldrar, på och runt våra vackra sjöar, säger Henrik Hermansson som samordnar festen.

Fyra stora nationella idrottsevenemang ramar in elva dagar av festligheter: SM i rodd, Allsvenskan i segling, cykelloppet Ralpha 12 Hills och Jönköping Marathon.

Programmet kommer även att innehålla mängder av spännande inslag med koppling till vatten. Bland annat kommer Aquanauts att genomföra en spektakulär vattenföreställning. Aquanauts är ett samarbete mellan Cirkus Cirkör, Stockholm Konstsim Herr och Neptun Konstsim.

Under festdagarna kommer festdeltagarna också att kunna ta del av utställning, event och föreläsningar kopplade till stadens vattennära områden runt Munksjön. Dessutom blir det prova på-aktiviteter på och runt våra sjöar.

– H2O Jönköping kommer att bli en elva dagars fest med ett gemensamt tema som är unikt för just Jönköping – vatten. Även med europeiska mått är det något unikt med så mycket vatten mitt i stadskärnan.

– Tillsammans kommer vi nu därför att visa upp vattnet som en festarena med bland annat kultur och idrott på nationell nivå, men också mat, föreläsningar, sjöjungfrur och mängder med prova-på aktiviteter på vattnet, både fartfyllda och lugna sådana, säger Henrik Hermansson.

Medarrangörer är Jönköpings kommun, Destination Jönköping och Jönköping City.

– Det ska bli en fest för alla åldrar, på och runt våra vackra sjöar. Detta är premiären för en satsning som vi hoppas kan utvecklas och växa åren framöver, avslutar Henrik Hermansson.

-----

No more pages to load