Arkivbild. Foto: Frida Ahlström

Spin of Hope slår nytt deltagarrekord

Den 25 mars är det dags för Barncancerfondens stora spinningevent Spin of Hope. Nu meddelar Friskis i Jönköping att det är ett rekordstort antal deltagare i år. Närmare 30 000 personer, fördelat på 93 platser i Sverige, har anmält sig till evenemanget där man under 12 timmar kör spinning i syfte att samla in pengar till stöd för barn som drabbats av cancer, och deras familjer. 

Förra året samlades totalt 5 miljoner kronor in och 2 200 lag deltog. I år är trycket ännu större; runt 2 300 lag har anmält sig hittills. Pengarna som samlas in går till Barncancerfondens sex lokala föreningar och därmed till stödverksamhet för barn som har drabbats av cancer och deras familjer.

80 lag deltar i Jönköping
Friskis Jönköping har arrangerat Spin of hope sedan starten 2009 och intresset för eventet blir bara större och större. 80 lag kommer att vara beredda att trampa igång spinningcyklarna klockan 07.00 den 25 mars.

– Vi är oerhört stolta över att för nionde året i rad ställa upp med Friskis&Svettis Jönköpings anläggning, cyklar och spinningledare. I år deltar över 800 personer fördelat på 80 lag och målet är att samla in över 120 000 kronor till Barncancerfonden. Vi hoppas på en rolig och svettig dag, säger Sophia Andersson kommunikationsansvarig på Friskis&Svettis Jönköping, i ett pressmeddelande.

-----

No more pages to load