I maj kommer Tändsticksområdet att förvandlas till en riktigt gatufest under temat trädgård. Foto: privat

Stor trädgårdsfest till Jönköping

I maj kommer en ny satsning, i form av en trädgårdsfest, att ta plats på Tändsticksområdet i Jönköping.

– Det kommer att bli en riktig gatufest som de som är intresserade av mat, kultur och trädgård inte får missa, säger Henrik Hermansson, verksamhetsutvecklare för Stadens liv och innehåll.

Den 12-14 maj planeras en stor trädgårdsfest på Tändsticksområdet i Jönköping. Det är en helt ny satsning med initiativ från konstnärsföreningarna Dymlingen och Konstgrafikerna. Under festhelgen kommer det att anordnas en mängd olika aktiviteter på området, allt under temat trädgård. 

– Det kan röra sig om framträdandet, utställningar, mat och dryck, odlingslådor, marknad, föreläsningar med mera. Allt är inte bokat än. Det här är ett öppet evenemang och vi samarbetar gärna med alla som är intresserade på olika sätt, säger Hermansson och tillägger:

– Det är ju första gången vi gör det här, så vi testar oss fram.

Konstnärsföreningarna Dymlingen och Konstgrafikerna planerar även en utställning på Konstnärshuset Svavel den 12-24 maj, givetvis under temat trädgård. Utställningen kommer att finnas såväl utanför som inne i galleriet och innehålla olika tekniker som måleri, grafik, textil, betong och växtlighet.

– Vi håller på att utveckla Tändsticksområdet genom olika evenemang där vi använder hela området på olika sätt. Det här är ju en helt ny satsning men förhoppningen är att det ska kunna växa och bli ett återkommande event, säger Hermansson.

Värd för Trädgårdsfesten är Tändsticksområdet.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load