Foto: pressbild/ Mattias Landström

Barnsligt festlig påskhelg i city – det här händer

Påskhelgen är på ingång och i vanlig ordning anordnas en mängd trevliga aktiviteter i Jönköping city för barn och vuxna.

På påskafton genomförs traditionsenligt Blåkullaträffen på Hoppets Torg, en aktivitet med barn och barnfamiljer i fokus. Festligheterna startar klockan 10.00 och då står ansiktsmålare redo att smycka barnansikten. I årets äggletartävling finns chans att vinna ett barnkalas i Mormor Magdas Glassfabrik.

Barnens påskrace och musikunderhållning

Senare på dagen är det dags för barnens påskrace, ett lopp som genomförs tillsammans med Friskis&Svettis. Barnen springer, ivrigt påhejade av såväl påskharen som föräldrar, från Hoppets Torg längs Smedjegatan, in på Borgmästargränd och sedan vidare på Östra Storgatan för att sedan gå i mål på Hoppets Torg där medaljer väntar alla deltagare.

Buller & Bång står för underhållningen och det utlovas både kända och okända låtar att sjunga med i och dansa till.

– Musikaliska inslag är alltid uppskattade och vi kommer att bjuda alla barn på en härligt medryckande stund, säger Simon Staflund, eventkoordinator på Jönköping City, i ett pressmeddelande.

Strax innan klockan 13 kommer vinnaren i äggletartävlingen att presenteras och innan det är dags att avrunda Blåkullaträffen bjuder Mormor Magdas alla barn på glass.

– Det är såklart inte enbart på Hoppets Torg det erbjuds festliga inslag denna dag utan påskstämningen genomsyrar stadskärnan. I Atollen finns ansiktsmålare på plats och på Väster bjuder “maskotar” på godis, säger Staflund.

Årets första cityloppis

På påskdagen är det dags för årets första cityloppis på Hovrättstorget.

– De cityloppisar som vi genomförde under 2016 var väldigt populära och intresset för att sälja är stort. De hundra säljplatser vi erbjuder utan kostnad blev snabbt uppbokade och det känns kul att konceptet lever vidare, säger Staflund.

-----

No more pages to load