Ulla Lusth från Makakrobaterna Foto: Alexandra Andreasson

Svalt intresse för kommunens nya trädgårdsfest

Det utlovades en riktigt gatufest för alla som är intresserade av mat, kultur och trädgård. Men kommunens nya satsning fick ett svalt mottagande.

– Jag känner mig besviken. Om kommunen gör ett sådant här arrangemang så vill jag ha reda på vad som händer här på området, säger Ulla Lusth, medverkande på Trädgårdsfesten.

Den 12-14 maj pågår en trädgårdsfest på Tändsticksområdet i Jönköping. Det är en helt ny satsning med initiativ från konstnärsföreningarna Dymlingen och Konstgrafikerna.

– Det kommer att bli en riktig gatufest som de som är intresserade av mat, kultur och trädgård inte får missa, utlovade Henrik Hermansson, verksamhetsutvecklare för Stadens liv och innehåll, när Jmini kontaktade honom för några veckor sedan.

Men verkligheten tycks inte riktigt leva upp till ambitionerna.

När Jmini besöker Tändsticksområdet på lördagsförmiddagen är det glest med besökare på platsen.

– Vi känner oss lite ensamma, men det är kul att vi är här i alla fall, säger Ulla Lusth från Makakrobaterna, som serverar sopplunch och nybakat bönbröd utanför den ekologiska butiken Bikupan på Tändsticksområdet.

Kommunen har ställt upp några pallkragar med blommor och grönsaker längst gågatan och på ett par bord står några plantor för den som vill byta, men i övrig är det inte mycket som avslöjar att det rör sig om en pågående trädgårdsfest.

– Jag känner mig besviken. Om kommunen gör ett sådant här arrangemang så vill jag ha reda på vad som händer här på området. Är det någon mer som serverar lunch, kan vi samarbeta på något sätt och så vidare. Då hade det varit lättare att få till en bra helhet, säger Ulla Lusth.

Har det varit mer besökare än vanligt på området hittills?

– Nej, det kan jag inte säga, säger Ulla Lusth.

– Men det kanske dyker upp senare, tillägger Melanie Strömberg, ordförande för Bikupan.

Hur önskar ni att Trädgårdsfesten skulle vara?

– En massa folk och fler ställen som på olika sätt aktiverade människor, säger Ulla Lusth.

Konstutställning med temat trädgård

Ulla Hultberg och Sigbritt Norberg, som är två av initiativtagarna till Trädgårdsfesten, håller i en utställning på Konstnärshuset Svavel som pågår mellan den 12-24 maj. Givetvis under temat trädgård.

– Jag är jättenöjd med gårdagen för att vara en fredag. Nu hoppas vi på ännu fler besökare, säger Ulla Hultberg.

Deras utställning äger rum såväl utanför som inne i galleriet och innehåller olika tekniker som måleri, grafik, textil, betong och växtlighet. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load