Temabilder. Foto: Mattias Landström / alamosbasement via Flickr

Sandagymnasiets chef om skandalkvällen på Spira

Under Sandagymnasiets bal på Spira i måndags betedde sig elever illa mot personalen och förstörde inredning. Skolans ledning har efteråt fört en dialog med FC-gruppen, som arrangerade balen, för att utreda vad som hänt.

Det var i måndags kväll som Sandagymnasiet arrangerade sin årliga studentbal på kulturhuset Spira. Under kvällen betedde sig vissa elever illa mot personalen och slog sönder inredning i lokalen.

Efteråt har skolledningen fört en dialog med balarrangören FC-gruppen.

”Detta beklagar vi självklart och tar avstånd ifrån. Utifrån årets erfarenheter kommer vi tillsammans med nästa års arrangör bli ännu mer tydlig vad som gäller vid studentbalen”, skriver gymnasiechefen Ulf Andersson i ett pressmeddelande.

Enligt Andersson ska allting ha gått lugnt tillväga fram till 22-tiden på kvällen, när han själv lämnade lokalen. Men därefter ska tillställningen har spårat ur med skadegörelse och otrevligt bemötande mot personalen.

Enligt uppgifter ska elever ha slagit sönder en toalett och slitit ner takplattor. Det ska även ha slagits sönder glas och porslin.

På Facebook har det spridits en bild på en sönderslagen gitarr från kvällen. Men enligt gymnasiechefen var det en del av ett planerat framträdande under kvällen.

”Det var hans egen gitarr och det ingick i framträdandet”, skriver han i pressmeddelandet.

Jmini har sökt Ulf Andersson för en intervju.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load