Mia Ringblom Hjertner, konstnärlig chef på Unga Spira, är en av arrangörerna bakom initiativet Sommar i Spira. Foto: Hanna Sjöberg

Sommarsatsningen på Spira – gratis föreställningar för unga

I sommar anordnas gratis föreställningar för barn och unga i Spira. På måndagen körde programmet igång och kommer att fortsätta varje dag, måndag till fredag, i tre veckor framåt.

– Vi vill att barn och unga ska få ett kvalitativt utbud även under sommaren, samtidigt som vi bidrar till besöksnäringen, säger Per-Ola Nilsson, verksamhetschef på Smålands Musik & Teater. 

Programmet börjar måndag 3 juli och kommer att fram till 21 juli bjuda på olika musik-, dans och teaterföreställningar. Föreställningarna är gratis och riktar sig till barn och ungdomar. 

– Den här veckan har vi en show av systrarna Andersson, som jag såg i Dalarna förra året på en annan föreställning och bestämde mig för att bjuda hit, säger Mia Ringblom Hjertner, konstnärlig chef på Unga Spira.

Mia Ringblom Hjertner har utformat programmet tillsammans med Camilla Eskel som är konstnärlig ledare dans på Småland Musik & Teater.

“Sommarröj med Andersson och Andersson” riktar sig till barn från fyra år och uppåt, och kommer spelas måndag-fredag den här veckan klockan 11 och 13.

Den här veckan och nästa kan också ungdomar som är 13 år och äldre träna Street Dance i en dansworkshop. 

– Jag har själv dansat och vet att det kan vara svårt att hitta dansklasser på sommaren, och gratis dessutom, säger Mia Ringblom Hjertner.

Hela programmet för Sommar i Spira finns att se här.

Förhoppningen är att initiativet ska vara återkommande och locka besökare till Jönköping.

– Vi ville ha öppet på sommaren med tanke på vårt läge och för att erbjuda barn och unga ett kvalitativt utbud även under sommaren, berättar verksamhetschef Per-Ola Nilsson. 

– Förhoppningsvis kommer det bli en varaktig verksamhet. Just nu står vi för finansieringen men vi för ett bra samtal med kommunen, säger Per-Ola Nilsson. 

Även restaurangen i Spira kommer att hålla öppet under tiden som sommarverksamheten pågår.

 

-----

No more pages to load