Förra årets publik på Elmia samt Antonia Pettersson Häggström, vinnare av Runsten Equestrian Young Rider Grand Prix 2016. Foto: Mattias Landström/Pressbild

Elmias nya samarbete – Sveriges bästa juniorer samlas i Jönköping

Unga ryttare ska få chansen att rida inför storpublik på Elmia Scandinavian Horse Show. Detta genom ett nytt samarbete med Runsten Equestrian, en stor ridanläggning och tävlingsanordnare utanför Stockholm.

Runsten Equestrian kommer sponsra en junior och Young Rider Grand Prix på Elmia Scandinavian Horse Show i oktober. Sveriges bästa unga ryttare ska göra upp om segern i hopptävlingen. 

– Det är fantastiskt att vi och Elmia har lyckats göra ett sådant här bra samarbete. Vi vill bidra till att ge ungdomar och juniorer en riktigt bra start på karriären, säger Per Dahlgren, tävlingsledare Runsten Equestrian Games, i ett pressmeddelande.

Runsten Equestrian Games arrangeras på Runstens ridanläggning i Stockholm den 17-20 augusti. Vinnaren direktkvalar till Elmia Scandinavian Horse Show, som arrangeras den 25-29 oktober för andra året i rad.

Därefter kvalar de 19 bästa juniorerna enligt Svenska Ridsportförbundets ranking.

– Det är roligt med Runsten Equestrian som alltid är i framkant när det gäller juniorer och svensk hoppnings utveckling. Därför tycker vi det är viktigt att samarbeta med just dem, säger Lisen Bratt Fredricson.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load