Samling inför torsdagens innebandyturnering. Foto: Hanna Sjöberg

Alla blir stjärnor på populära ungdomslägret

För 21:a gången anordnar Pingst Jönköping det årliga idrottslägret All Star Week. Tvåhundra ungdomar samlas i Jönköping för att spela innebandy och fotboll och framförallt jobba med uppmuntran och bra kamratskap.

Under veckan har All Star Mission, Pingst Jönköpings idrottsarbete, anordnat det återkommande lägret All Star Week. Nytt för i år är att lägret förutom en innebandyinriktning även har fotboll som alternativ.

På torsdagen hålls en stor innebandyturnering och på fredag är det avslutning för ungdomarna, som är mellan 12 och 18 år.

– Vi jobbar mycket med värdegrunder. Ungdomarna här uppmuntras för vad de är, inte bara för vad de presterar, säger Viktor Fransson, en av de lägeransvariga.

Flera kända lokala sportprofiler har besökt lägret, bland andra André Calisir och Jesper Svensson från J-Södra. Då snackas inte bara sport, utan också god laganda och hur man gör för att vara positiv.

På lägret finns deltagare både från länet och resten av Sverige. Många väljer att återkomma år efter år, eller gå över till rollen som en av de 50 ledarna på lägret. Julia Sandeggen, Emilia Björnberg Brunell och Maja Petersen är tre av deltagarna.

– Vi kommer från samma innebandylag, MAIS i Mullsjö. För mig är det första gången men mina andra två kompisar har varit här tidigare år, berättar Julia Sandeggen.

Förutom att träna har ungdomarna under veckan spelat minigolf, tränat på Nordic Wellness och badat i Vättern. Dagligen anordnas också “time-outs” där man tillsammans med ledarna diskuterar värdegrunder. Respekt, ödmjukhet och uppmuntran är de tre värdeord som lägret baseras på.

– Vi vill ge det bästa vi kan till kidsen. Det finns ett behov av att arbeta mer med till exempel attityder och kroppsspråk som nog många som jobbar med unga känner igen. Det är viktigt att känna att man duger och vara trygg i sin egen identitet, då kan man även bemöta andra på ett bra sätt, säger Viktor Fransson.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load