Foto: pressbild/Carl Thorborg

Akrobater och konstsimmare i världspremiär under H2O

Under H2O Jönköping blir det världspremiär för Aquanauts. En storslagen show där cirkusartister och konstsimmare utför häpnadsväckande och vackra konster, både ovan och under vattenytan – med Munksjön som scen.

Den 17-27 augusti är det dags för den första upplagan av H20 Jönköping. Vattenfestivalen arrangeras av Jönköpings kommun, Destination Jönköping och Jönköping City, i samband med att staden blir arena för ett antal stora idrottsevenemang kopplade till just vatten. 

Den 18 augusti invigs festen då Cirkus Cirkör, i samarbete med Stockholm Konstsim Herr och SK Neptun Konstsim, ger föreställningen Aquanauts. 

– Det kommer bli både skrämmande och vackert, helt klart en magisk ljusupplevelse i sommarnatten. Jag tror inte någon någonsin har sett något liknande. Det är första gången vi är utomhus och vi har öst på med eld, röd rök och bengaler. Vi är så peppade eftersom det är vår världspremiär och nu har vi alla 25 artister med, säger Pompe Hedengren, initiativtagare och konstsimmare, i ett pressmeddelande.

– Detta är mitt drömprojekt. Modern cirkus och konstsim mitt ute på öppet vatten. Vi har byggt helt nya cirkuskonstruktioner för Aquanatus och kommer bygga upp en 12 meter hög flytande scen mitt ute på Munksjön. Föreställningen kommer att bli fylld med färg, känslor och artisteri i världsklass, säger Jesper Nikolajeff, regi och cirkuskonstruktion.

Inför världspremiären i Jönköping byggs en 10×12 meter hög tross och tre specialgjorda pontoner i Munksjön. I trossen hänger en gigantisk luftmanet varifrån artisterna höjs och sänks från vattenytan. Cirkusartisterna kommer att utföra akrobatik på stora eldklot och dansa iförda brinnande klänningar medan språngbrädeartister flyger genom luften och konstsimmarna framför sina koreografier i dräkter belysta av UV-ljus

Evenemanget har fri entré och är utan åldersgräns.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load