Skördefest och äppelkakstävling i Äppeldalen. Foto: privat/ Pixabay

Tusentals äppelfrossare väntas till stor kakturnering

På lördag 2 september är det skördefest i Äppeldalen. Då ska även Sveriges bästa äppelkaka utses.

Nu när sommaren närmar sig sitt slut är det dags för den årliga skördefesten i Äppeldalen. Lördag 2 september bjuds det på fruktsafari med traktor och vagn genom Rudenstams fruktodlingar och på gårdskaféet lanserar man sin småländska vildsvinskebab med äpple.

Gustav Arnell, på Rudenstams gårdskafé, utlovar en folkfest med mycket lokal mat.

– Man ska komma hit för att man vill uppleva Smålands Toscana när den står som allra vackrast precis innan äppelskörd, säger han.

För tredje året i rad efterlyser man dessutom Sveriges bästa äppelkaka i samband med skördefesten. Mellan klockan 10 och 12 har besökarna möjlighet att lämna in sina bidrag till en jury bestående av Oscar Målevik, på Haga tårtcompani och bageri, Lena Stare, konditor, och Fia Brobeck, kökschef på Rudenstams gårdskafé.

– Det viktiga är att man har svenska äpplen och svenska råvaror så långt det är möjligt. Sen får man smaksätta med det man vill, säger Arnell.

Till tävlingsbidraget ska man även bifoga ett recept för fem personer.

Klockan 13 på lördag koras vinnaren i äppelkakstävlingen och det utlovas ett ”fint pris i äpplets tecken”. 

– Vi hoppas på minst 2 500 besökare i vår vackra dal. Besöksantalet går uppåt varje år och vår utmaning är att ta hand om våra gäster på bästa sätt. I år har vi bland annat öppnat ett extra kafé på logen där vi serverar äppelkaka med äpplen från gården.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load