Jireel kommer till Öxnehagadagen. Foto: Mattias Landström, arkivbild/Pressbild

Folkfesten ska slå nytt rekord – här är dragplåstren

Den 19 maj är det dags årets upplaga av Öxnehagadagen. En omtalad rapartist och försök till nytt rekord väntar bland annat besökarna.

Den 19 maj är det dags årets upplaga av Öxnehagadagen. Under dagen arrangeras det aktiviteter med bland annat loppmarknad, dockteater, fotbollsturnering, ponnyridning, sumobrottning, och hoppborgar. Artisten Angelita Nooni är konferencier.

– Det kommer att bli en fantastisk gårdsfest. Det är också en möjlighet för de som inte besöker Öxnehaga till vardags att ta sig dit och se vilken härlig stadsdel det är, säger Vätterhems marknads- och uthyrningschef Raymond Paska, i ett pressmeddelande.

Grammisnominerad och omtalad rappare på plats

Det stora dragplåstret i artistväg är den hyllade rapartisten Jireel. Han har vunnit flera utmärkelser och även varit grammisnominerad.

Vill slå karnevalsrekord

Under festdagen hoppas arrangörerna att de ska slå det tidigare rekordet med 700 deltagare i karnevalståget. Nu hoppas de att minst 1 000 personer ska delta. I tåget står det klart att bland annat sambadansare, cirkusartister, rockringsartist, afrikanska trumslagare och en mängd föreningar och organisationer ska delta. Det utses också priser till karnevalsdeltagarna.

Fakta, Öxnehagsdagen

Öxnehagadagen arrangeras av Vätterhem tillsammans med lokala föreningar och organisationer.

-----

No more pages to load