Här är Jönköpings alla Nobelpristagare – se bilderna från galafesten

Fredagen bjöd på en festlig tillställning och ren galastämning då Junedalsskolan firade Nobelpriset och delade ut egna Nobelpriser till tio elever för extraordinära insatser.

Ljushallen var smyckad med svenska flaggor och talarstol med bild på Alfred Nobel. Den högtidliga ceremonin  där åttorna och niorna fanns på plats med sina lärare inleddes med Kungssången och därefter tal av arrangerade Philip Sandwall Andersson. Ett tal där han hälsade välkommen och tackade alla som hjälpt till med arrangemanget, det andra sedan starten. En hälsning från spelades upp från utbildningsminister Gustav Fridolin som önskade eleverna ett trevligt Nobelfirande. Ordförande i arrangörskommittén Julia Wållgren höll också ett tal till eleverna.

Precis som på de ordinarie Nobelfestligheterna i Blå Hallen i Stockholm så tågade de nominerade eleverna ner för trappan i hallen och fram till sina platser framför scenen. Och så delades priserna ut till de tre första mottagarna, innan några elever tog vid och bjöd på underhållning där Thea Öjeheim sjöng “Don’t Stop Believing”. Så delades de övriga priserna ut och avslutades med ett fyrfaldigt leve för pristagarna och så sjöngs nationalsången.

Fredspristagaren Anna Holm strålade som solen med sitt Nobelpris diplom. Hon fick det med motiveringen: “för att hon alltid är glad och positiv, alltid trevlig och hjälpsam och en bra vän.

– Jag är glad till naturen och gillar att hjälp andra om jag kan och vara en bra kompis, säger Anna.

I priset ingår en biobiljett.

– Jag går nog och ser Solsidan, säger hon.

Till en Nobelceremoni hör naturligtvis en Nobelmiddag och så även på Junedalsskolan och i matsalen väntade en tre-rätters meny bestående av förrätt med skagenröra, varmrätt, fläskfilé med tryffelaioli och potatis och glass som dessert.

Två som var mycket nöjda med Nobelceremonin var Philip Sandwall som höll i det hela som ceremonimästare. Och han var som klippt och skuren för rollen och skötte det perfekt.

– Jag är mycket glad och nöjd med det hela och tacksam till de som hjälpt till att göra det så här festligt. Jag gör gärna om det nästa år, säger Philip.

Lärare och ordföranden i arrangörskommittén Julia Wållberg var också nöjd och gör också om det nästa år.

– Får jag bara några dar och sätta betyg på mina elever så kan jag ta tag i nästa års Nobelceremoni här på skolan. Det är ett långt förberedelsearbete, men så kul den här dagen.

Junedalsskolans Nobelpristagare

Matematik: Filippa Laurelii 9 k

Fysik/Biologi/Kemi: Gabriel Sjöstrand 9 a

Litteratur: Milly Rylander 9 j

Teknik: Thomas Arthursson 9 e

Samhällsorienterades ämnespris: Gunnar Samuelsson 9 d

Konst: Saga Andreasson 9 g

Musik: William Lihavainen 9 e

Idrott o Hälsa: Melvin Appelberg 9 c

Fredspriset: Anna Holm 9 h, Linnea Wall

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load