250 gymnasieutställare marknadsförde och sålde sina produkter. Foto: Mattias Landström

Här slår ungdomsmässan rekord på Elmia

Hela 250 gymnasieutställare marknadsförde och sålde sina produkter och affärsidéer på Elmia idag. Allt från kläder, bakverk och uppfinningar ställdes ut av de kreativa eleverna.

– I år var vi fler utställare än någonsin tidigare, det är rekord och max antalet som får plats inne på mässan, säger Anna Holm, representant för Ung Företagsamhets regionala mässa här på Elmia.

Totalt befann sig 900 gymnasieelever på Elmia idag som rest hit från hela Jönköpings län.

Ung Företagsamhets regionala mässa är en verksamhet som har som syfte att ge ungdomar möjligheten att visa upp vad de åstadkommit under ett år som egna företagare. Utbildningen vänder sig till de som vill utveckla sin kreativitet i affärsidéer under gymnasieutbildningen.

I samband med UF-mässan tävlades det i 13 olika kategorier – bland annat för bästa vara, årets tjänst till och årets UF-företag. Vinnarna i Jönköping blir direktkvalificerade till SM i UF-förtagande i Stockholm som hålls den 16-17 maj, där svenska mästare i unga egna företagare ska utses.

Ung Företagsamhet har funnits i över 35 år och är en ideell organisation som jobbar med att främja företagsamhet och entreprenörskap i det svenska skolsystemet genom så kallad processutbildning.

Även ett Innovation Camp för grundskolan, skolår 7-9 var på plats under mässan. Eleverna ställdes inför ett verkligt problem taget från Svenskt Näringsliv där elevernas uppgift var att presentera en så bra lösning som möjligt på begränsad tid. Vinnarna som hade den bästa lösningen var klass 9A på Hillerstorpsskolan, som även tilldelas en check på 5000 kronor.

– Det känns jättekul, säger Alice Kärrman, en av eleverna från 9A.

Prisutdelningen för Ung Företagsamhet hölls under tisdagen mellan klockan 16:00 – 18:00.

Se Mattias Landströms massiva bildspel från mässan nedan:

-----

No more pages to load