Lördag den 14 april är det stor klädbytardag i Jönköping. Foto: Unsplash

Klädfest väntar i city – nu kan du byta bort dina gamla plagg

Har du kläder i garderoben som du vill byta bort? Då har du chansen nu. På lördag den 14 april arrangerar Naturskyddsföreningen i Jönköping tillsammans med Jönköpings läns Hemslöjdsförbund, Jönköpings kommun och Jönköpings läns museum, en stor klädbytardag på Jönköpings läns museum.

– Det är en stor besparing av naturresurser att byta eller handla second hand jämfört med att köpa nya kläder. Trots det är det fortfarande vanligare att slänga kläder än att återanvända dem. Det vill vi ändra på. Naturskyddsföreningen uppmuntrar nu alla Jönköpingsbor att rensa i garderoben, ta med fem fina plagg och komma till klädbytet på Stora Bytardagen, skriver Naturskyddsföreningen, i ett pressmeddelande.

Klädbytet pågår mellan klockan 11-15 och inlämning av kläder sker mellan klockan 10 och 12. Arrangörerna har begränsat antalet plagg för inlämning till max fem stycken.

Utöver möjlighet att byta kläder kommer man även att kunna byta garn, konst, växter och böcker. Under dagen kommer det också att vara mannekänguppvisning, klädstyling med Angelica Olai och kroknings- och virkningsworkshop med Ann Samuelsson.

-----

No more pages to load