Foto: Mattias Landström

Nu kan du speeddejta på Asecs

Drömmer du om ett jobb i en butik eller inom fastighetsskötsel? Då kan det här vara chansen för dig. Nästa vecka arrangerar nämligen Arbetsförmedlingen och Asecs en stor rekryteringsträff – i speeddejt-format.

Under två timmar på tisdag eftermiddag den 10 april bjuder Arbetsförmedlingen tillsammans med Asecs in till Jobbchansen inne på köpcentret.

Konceptet, där arbetsgivare och arbetssökande får en möjlighet att träffas genom ”speeddejting-intervjuer”, är välbeprövat och har använts i Jönköping sedan tio år tillbaka. Men det här är första gången som det arrangeras på Asecs.

– Syftet med Jobbchansen är ge arbetsgivare möjlighet att hitta arbetssökande och matcha med dem genom det personliga mötet. Vi har sedan tio år tillbaka bjudit in till speedintervjuer hos oss på Arbetsförmedlingen, men på senare tid har vi känt ett behov att utveckla konceptet, säger Anki Söderström, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen i Jönköpings län, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi behöver hitta fler forum och komma ut och träffa fler människor. Jag har haft kontakt med Asecs och butikerna sedan länge och det är jätteroligt att det här äntligen blir av. Det blir en första gång men jag hoppas det blir återkommande och större framöver.

Bland annat kommer butikerna Lindex, Din Sko och Clas Ohlson att delta. Med på träffen är också HSB som söker personer som vill jobba inom fastighetsskötsel.

– Det här är en utmärkt chans för arbetssökande att få ett nytt, spännande och inspirerande jobb och för våra arbetsgivare att få nya taggade kollegor, säger Anette Lindblad, marknadschef på Asecs.

Rekryteringsträffen äger rum på torget i den nya delen av Asecs mellan klockan 17.00 – 19.00. Den som vill delta behöver inte föranmäla sig, men ett CV och ett personligt brev bör man ta med sig.

I första hand handlar det om sommarjobb och olika typer av extrajobb. Alla från 16 år och uppåt är välkomna att söka.

-----

No more pages to load