Under delikatessmässan samlas omkring 60 utställare från hela världen under ett och samma tak. Foto: Mattias Landström/ Pixabay

Snart förvandlas Jönköping till chokladälskarnas paradis

Helgen den 9–11 mars öppnar mässan på Elmia där choklad, lakrits och whisky ställs ut från alla världens hörn. Mässan är Nordens största i sitt slag och har lockat cirka 15 000 besökare varje år.

Som JKPG News tidigare berättat kommer Nordens största chokladmässa till Elmia.

– Det här är en jättesatsning, så nu hoppas vi mycket på Jönköpingsborna. Sedan får vi utvärdera efteråt om det är så stort intresse så att vi kan fortsätta att ha mässan i Jönköping, eller om det bara blir en gång, sade Stefan Adolfsson, projektledare och arrangör på Tasteful Events, då.

Och nu börjar det närma sig. Nästa helg förvandlas Elmia till paradiset för alla som älskar choklad.

– Det här är en mässa som vänder sig till alla som älskar att lyxa till det lite extra och sätta lite guldkant på livet, skriver Stefan Adolfsson, projektledare och arrangör på Tasteful Events i ett pressmeddelande.

Det hela började med “Choklad, Lakrits & Delikatessfestival” i Göteborg, som nu för första gången kommer till Jönköping. Förutom choklad från uppemot 100 utställare, kommer också drycker som vin, champagne, whisky och rom att ställas ut till provsmakning och försäljning.

Dessutom hålls det olika föredrag från kända föreläsare inom sina specifika kompetensområden.

– Elmia och Jönköping har ett fantastiskt läge geografiskt. Vi ser fram mot en mycket lyckad festival och en härlig fest för alla med smak på livets goda, säger Stefan Adolfsson.

Destination Jönköping skriver på sin hemsida att det är ’’En mässa för stor som liten. Bjud med dina vänner och familj till denna härliga helg.”

Biljetterna släpptes den 15 november och finns att boka via festivalens hemsida.

Nordens största chokladmässa kommer till Jönköping

-----

No more pages to load