Foto: Pixabay / TV4 / Mattias Landström

Stor chokladfest på Asecs i helgen

På lördag den 17 februari arrangeras ”Världens sötsaker” på Asecs – ett sött event där stora som små får möjlighet att provsmaka choklad och lakrits från världens alla hörn. Andréa Brändström,vinnaren från Hela Sverige bakar 2017, kommer att finnas på plats för att inspirera, signera böcker och baka cupcakes med alla barn.

Under eventet ”Världens sötsaker” kommer restaurangtorget på Asecs förvandlas till en värld full av choklad och lakrits. De vuxna besökarna kommer kunna provsmaka, lära sig mer om chokladens historia och tävla om godsaker. Och barnen får skulptera i lakrits.

– Lakritsskulpturerna fotograferas sedan och hängs upp i en utställning på torget och när dagen är slut, utnämns en vinnande skulptör som tilldelas ett fint pris, säger Anette Lindblad, marknadschef på Asecs.

Dessutom kommer Jönköpings egen bagardrottning Andrea Brändström att vara på plats mellan klockan 10–12 och 14–15 för att demonstrera hur man dekorerar en tårta och utsmyckar cupcakes, tillsammans med barnen. Barnen får sedan ta med sig sina bakverk hem.

Mellan klockan 12–13 kommer hon även att signerade sin nya bok ”Från fika till fest”.

 

-----

No more pages to load