Bästa kaffet vinner. Foto: Mattias Landström

Stora kaffefesten återvänder till Jönköping: ”Är unikt”

Sveriges främsta kaffekonstnärer ska bevisa vem som brygger, rostar och serverar det absolut bästa kaffet när Sweden Coffee Fest för andra året i rad anordnas på Spira.

Sweden Coffee Fest är den största officiella SM-tävlingen inom kaffe och under fyra dagar, med start på torsdag, samlas Sveriges främsta kaffekonstnärer i Jönköping för att i fem olika grenar göra upp om vem som är bäst på kaffe.

– Det här är unikt för Sverige och Jönköping och i år kommer vi att ha en massa nytt inom kaffevärlden, saker som Jönköping aldrig sett tidigare, säger Ingo Deter, arrangör och kaffeälskare, som driver kaffefesten tillsammans med Destination Jönköping.

Arrangörerna var nöjda efter förra årets mässa och Deter började direkt planera inför 2018 års festival. I år vill han lyfta tävlingen ytterligare för att bjuda Jönköpingsborna på en oförglömlig kaffehelg.

– Vi räknar med att fördubbla antalet besökare jämfört med förra året. Det kommer bli jättekul, säger Deter.

Förutom tävlingar bjuder mässan på en stor variation av kaffesorter och kafferelaterade föremål att köpa. Även leverantörer av olika kaffemaskiner kommer att finnas på plats.

Festivalen har fritt inträde.

Sweden Coffee Fest

När: 22/2–25/2

Var: Kulturhuset Spira, Jönköping

Vad: SM-tävlingar i latteart, rostning, brygg, smak, bästa barista

Kostnad: Fritt inträde

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load