Enkla steg till vacker nyårsdukning

Julen är över och det är dags att planera inför nyårsaftons festligheter. Med fint porslin, levande ljus och vackra blommor skapar du snabbt och enkelt en festlig nyårsdukning.

1. Bordsduk – En snygg linneduk lyfter en vanlig dukning och inger en festlig känsla. Använd gärna en grå bordsduk och bred ut över ditt bord.

2. Blommor – Fortsätt dukningen med att placera ut en fin blombukett. Vita blommor gör sig fint till en grå bordsduk och är därför ett bra alternativ. Ett tips om du dukar ett långbord är att placera ett flertal mindre buketter längs med hela bordet.

3. Levande ljus – Levande ljus sprider en mysig stämning runt bordet. Använd silvriga ljusstakar och placera dem på bordet. Dekoration som skapar en mysig känsla runt bordet.

4. Vitt porslin och glas – Ett tips till nyårsdukningen är att använda tallrikar i vitt porslin. Matcha porslinet med silvriga bestick och glas på fot.

5. Linneservetter – Avsluta dukningen med linneservetter som placeras på tallrikarna. Lägg namnskyltar på varje servett. Använd ett jutesnöre för att fästa namnskyltarna. Det gör dukningen mer personlig och får dina gäster att känna sig särskilt välkomna.

-----

No more pages to load