Foto: Alexandra Locking Jenny Lundell, marknadschef på HSB Göta Foto: Alexandra Locking Arkitekten Bert Noorlander Foto: Alexandra Locking

Här växer 94 nya lägenheter fram i familjeidyllen

På fredagsmorgonen sattes spaden i jorden på ängen bredvid förskolan på Samset där det för första gången ska byggas bostads- och hyresrätter på området.

– Det har varit ett stort intresse för lägenheterna och hälften av dem är redan sålda, säger Jenny Lundell, marknadschef på HSB Göta.

Det är HSB Göta som kommer att bygga två hus med sammanlagt 62 bostadsrätter och ett hus med 32 hyresrätter på Samset i Jönköping.

– Det har fallit sig så att det här bygget kommer att drivas helt av tjejer, både från vår sida på HSB Göta men även från Skanska som är vår totalentreprenad, berättar Jenny Lundell, marknadschef på HSB Göta.

– Det har blivit ett uppsving bland tjejer i byggbranschen de senaste åren, vilket är jättekul.

Strax efter nio på fredagsmorgonen togs byggets första spadtag av Lina Davidsson, projektchef på Skanska, Karin Blom, platschef på Skanska, Frida Grennborg, arbetsledare på Skanska, Sofia Olovsson, projektingenjör på Skanska och Mia Klint på HSB Gambrinus.

På plats fanns även Mats Hult, vd på HSB Göta, Pierre Krusing, byggchef på HSB Göta, samt den holländske arkitekten Bert Noorlander som har ritat de tre byggnaderna.

Noorlander berättar att bostadshusen kommer att bli åtta våningar höga med rymliga balkonger för att man ska kunna ta vara på de utsiktsvärden som finns i området. Fasaden kommer att skifta i svart och vitt.

– Det började med salt och peppar. Jag ville ta fram något lite annorlunda, förklarar Noorlander.

Han har även ritat övriga hus som HSB Göta byggt på Samset. Den nya bostadsrättsföreningens namn blir brf Holländaren – en kärlekshyllning till arkitekten enligt HSB Göta.

Bostadsrätterna kommer att ha lägenheter i storlekarna två till fyra rum och kök och i hyresrätten blir det lägenheter i storlekarna ett till fyra rum och kök. Samtliga lägenheter får parkettgolv och klinker i hall och badrum.

På de allmänna ytorna kommer det bland annat att finnas en föreningslokal, ett övernattningsrum för gäster, parkering i carport, cykelparkeringar på gården, en lekplats och en grillplats.

– Det har varit ett stort intresse för lägenheterna och hälften av dem är redan sålda, säger Jenny Lundell.

– Vi på HSB har ägt den här marken ganska länge och byggde vår första etapp på området för tio år sedan. Det är ett perfekt område tycker vi. Dels får man den här känslan av att vara på landet med skog och hästhagar bredvid. Men samtidigt kan man vara inne i stan på bara tio minuter. Det är unikt.

Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara hösten 2019.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load