Foto: Svensk Fastighetsförmedling/Mattias Landström

LISTA: Så här mycket bostadsrätt får du för en miljon i länet

Vill du få många kvadratmeter bostadsrättsboende för miljonen? Då ska du välja Gislaved. Där får du sex gånger mer boende än i Jönköpings kommun, visar en kartläggning. Dessutom presenteras länets dyraste adress.

Det är Svensk Fastighetsförmedling som med hjälp av statistik från Mäklarstatistik kartlagt hur många kvadratmeter bostadsrätt man får för en miljon kronor i Jönköpings län. I undersökning ingår sex kommuner som baseras på prisstatistik från det senaste året.

Resultatet visar att du får hela 206 kvadratmeter bostadsrätt för miljonen i Gislaveds kommun medan du enbart får 33 kvadratmeter för motsvarande summa i Jönköping.

– Det är tydligt att Jönköping med sitt stigande invånarantal, växande näringsliv och sprudlande stadsliv är den mest attraktiva kommunen i länet. Staden ligger logistiskt sett optimalt till och har blivit en viktig knytpunkt för hela Sverige. I samband med att södra delen av Munksjön kommer att bebyggas växer den befintliga stadskärnan ytterligare, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping, i ett pressmeddelande.

Adress på Torpa dyrast
Enligt Svensk Fastighetsförmedlings undersökning är Ekgatan på Torpa den gata som har det dyraste kvadratmeterpriset i länet, 42 476 kronor per kvadratmeter.

Topplista: Så många antal kvm får du för miljonen i Jönköping

1. Jönköpings kommun 33 kvm
2. Vetlanda kommun 74 kvm
3. Värnamo kommun 77 kvm
4. Tranås kommun 79 kvm
5. Nässjö kommun 90 kvm
6. Gislaveds kommun 206 kvm

-----

No more pages to load