Annons

Dina Försäkringar, eller ”Dina” som de initierade säger, gjorde en kanonvärvning när de i somras knöt Peder Orrgren till sig. Dina Försäkringar Sydost huserar i det före detta mitära sjukhuset Willisro på Sjukhusgatan 7. Alla som någon gång svängt in på Ikeas parkering på Asecs har sett det. Leendet är aldrig långt borta när Peder Orrgren träffar människor. Lyssna är en av hans styrkor. Peder Orrgren på Dina Försäkringar vet vad kunden behöver för att känna sig trygg med försäkringsskyddet av stora skogsmaskiner, grävmaskiner och lastbilar. Efter 20 år med erfarenhet från motor-området inom försäkringsbranschen kan Peder Orrgren sitt gebit så bra att kunderna personligen tackar honom. Den sedan barndomen Ekhagen-trogne Peder Orrgren på Dina Försäkringar.

Peders trygga råd är en bra försäkring

För en företagare är en lastbil, grävmaskin eller skogsmaskin en riskabel investering. En skada, olycka eller ett fel kan få allvarliga konsekvenser.

Det är därför Peder Orrgren i Jönköping finns.

Möt honom – både här och i verkligheten!

I ett legendariskt hus på Asecs-området – byggnaden ”Wallisro” var en gång i tiden sjukstuga för rekryterna på Artilleriregemente 6 – huserar det annorlunda försäkringsbolaget Dina Försäkringar.
Väl synligt vid rondellen, mittemot McDonald’s och Shell-macken och precis innan man tar sig in på parkeringen framför Ikea, finns det personliga försäkringsbolaget, närmare bestämt på Sjukhusgatan 7.

Det är så det ska vara. Lätt att hitta.

Nära kunden

När försäkringsbranschen som helhet går åt ett håll – mot mer digitalisering och mindre direkt kundkontakt – så väljer Dina Försäkringar precis det motsatta.

– Jag vill vara där kunden är. Det är därför jag jobbar just här, säger Peder Orrgren, försäkringsrådgivare på Dina Försäkringar.

Peder vet vad han pratar om. Född, uppvuxen och fortfarande boende på Ekhagen i Jönköping har han en gedigen erfarenhet av branschen i allmänhet och försäkringar av större motorfordon i synnerhet.

Efter 31 år på Trygg-Hansa tog han för en tid sedan med stor omsorg klivet till Dina Försäkringar. En stjärnvärvning, menar insatta.

Personlig relation

Här får han utrymme att syssla med det han anser att livet går ut på – att träffa människor och genom personliga relationer ger både liv och jobb mening. Trygghet för varje enskild kund – det är en dygd.

– Det är det mötet med människan som driver mig, säger Peder och syftar lika mycket på möten i jobbet som till exempel på möten med vänner i naturen kring Bondberget där han allt som oftast njuter naturen, den friska luften och motionsspåren.

Peders personliga och varma utstrålning avslöjar att han är som klippt och skuren för hela Dina Försäkringars affärsidé.

Långsiktigt arbete

– Jag tror de flesta vill ha ett försäkringsbolag som har ett intresse för ens verksamhet. Det är viktigt att välja någon som följer med hela vägen och inte bara vid köptillfället. Här jobbar vi som rådgivare och kommer gärna med konstruktiva förslag, berättar han.

Peder är med kunden från första kontakt och på lång sikt. Han är hängiven idén att varje kund ska vara precis rätt försäkrad, varken mer eller mindre. Han finns i såväl förgrunden som bakgrunden av kundens utveckling – även efter genomförd skadereglering.

– Det är väldigt roligt att jobba med entreprenörer. Jag känner att jag blir som en liten del av deras framgångsresa och kan vara med och stötta dem, säger han.

Stor kunskap om branschen

Peders kunskap om den del av försäkringsbranschen som omfattar åkerier, gräv- och schaktföretag och skogsbruk är oöverträffad. Trasig maskin betyder uteblivna uppdrag – det är han inte bara smärtsamt medveten om utan även i högsta grad engagerad i.

Och på tal om kunskap och engagemang – som en av grundarna till Jönköpings Malt Wenner håller han med jämna rum whiskyprovningar. Ivern att ständigt lära sig mer om tillverkning, historia och olika destilleriers bakgrund driver honom. Detsamma gäller också film, storstäder, böcker eller något annat av hans många intressen.

– Jag är nyfiken, helt enkelt. Jag vill alltid utgå från människan, förklarar han sitt förhållningssätt till både jobb och fritid.

Hans välkomnande personlighet och jordnära förhållningssätt gör honom efterlängtad i en bransch som annars går mot kommunikation med digitala enheter som mellanhänder.

PEDER ORRGREN

Ålder: 50 år.

Familj: gift med Mari sedan 25 år. Dotter Ami, 22 år.

Bor: Ekhagen, Jönköping.

Intressen: människor, motion, natur, bio, böcker, storstäder, singelmalt whisky.

Arbete: Försäkringsrådgivare med specialinriktning mot större fordon.
Företag: Dina Försäkringar.
Träffas: Sjukhusgatan 7, Jönköping.

Telefon: 0737-19 68 85

E-mail: peder.orrgren@dina.se

End of content

No more pages to load