Annons

Syskonen Lotta Malmquist Thunberg och Jonas Malmquist i Miljömas lokaler på Haga industriområde i Jönköping där de har tillverkning och visningsrum för alla. Agneta Lundström på Miljöma tillverkar bland annat persienner, rullgardiner och markiser. Jonas Malmquist ser till att allt material finns för tillverkning av solskydd, insynsskydd och mörkläggning. Miljöma bygger också fristående uterum i trädgården. Hur mysigt kan det bli? Miljöma kommer gärna hem till sina kunder och mäter, fixar, och föreslår lösningar. Ett uterum med ”fix screen”. Möjligheter att variera taket för ljusinsläpp och regnskydd. En så kallad ”Camargue” med glas. Så kallad duettegardiner ger bra insyns- och värmeskydd på inglasade ytor. Solskydd till uterum kan lösas på många sätt. Fönstermarkiser är populära hos Miljöma - alltid omsorgsfullt anpassade till varje behov. Stämningsfullt blir det lätt med Miljömas lösning för uterum hemma. Behagliga och högkvalitativa rullgardiner för en inglasad balkong. Miljöma tillverkar och monterar lamellgardiner för alla typer av fönster - även sneda. Terrassmarkis med rullgardin längst fram sedd inifrån. Ett exempel på hur uteplatsen blir skyddad från sol och regn. På några sekunder har man ett uterum. Lösningar för väggar på alla sidor finns, liksom enkla möjligheter till uppvärmning. Miljöma fixar terrassmarkis med tak o rullgardin - från beställning till användningsfärdig produkt. Agneta Lundström på Miljöma lämnar inget åt slumpen. Lotta Malmquist Thunberg visar hur olika kvalitativa och designade tyger påverkar stämningen i och runt hemmet.

Smarta idéer för våren: Så enkelt fixar du ett uterum

På några sekunder blir din uteplats ett behagligt rum.

Bakom den enkla och geniala lösningen står familjeföretaget Miljöma i Jönköping.

– Det är bara att trycka på en knapp, berättar solskyddsexperten Jonas Malmquist.

Nu när våren står för dörren kommer ett tips som på ett kick kan göra ditt hem både större och trevligare.

På Haga Industriområde längst nere vid foten av Göteborgsbacken i Jönköping ligger det lilla familjeföretaget Miljöma som har fem anställda, med syskonen Jonas Malmquist och Lotta Malmquist Thunberg i spetsen. De ägnar sig i grunden åt solskydd – det vill säga markiser, rullgardiner, persienner.

Behagliga miljöer

Men när man tittar in i deras lokaler inser man att det handlar om så mycket mer än så.

Miljöma skapar nya, snygga och behagliga miljöer i och runt våra hem genom egenhändigt producerade lösningar. Det med tyger och konstruktioner som hjälper oss att reglera ljus och mörker, värme och kyla, insyn och utsikt i våra rum, på våra uteplatser, på våra balkonger och i våra trädgårdar.

En sak är de säkra på – de bästa lösningarna är alltid skräddarsydda.

Miljöma tillhör inte någon kedja eftersom Lotta och Jonas hela tiden vill kunna erbjuda de bästa produkterna på marknaden och alltid kunna möta kundernas behov och önskemål.

Flera aha-upplevelser

– Trots att jag jobbar med det här dagligen fick jag en aha-upplevelse när vi ordnade med vår uteplats hemma. Gör vi verkligen så här bra grejer? Jag blev riktigt stolt, säger Lotta.

Det hon syftar på är en lösning som gör att en uteplats på bara några sekunder kan omvandlas till ett fint uterum när det blir dags att grilla, äta middag eller bara koppla av.

Med en fjärrkontroll kan man rulla ut ett markistak, rulla ner en eller flera väggar, och reglera ljus, värme och ventilation – allt efter att ha valt tyger och annat som påverkar den miljö man vill åstadkomma.

Skön regnig midsommar

– Här har man en behaglig midsommar oavsett väder, här ordnar man kräftskivan i augusti, här kopplar man av efter jobbet när man kommer hem. Man upplever det som att man får ett större och mer flexibelt hem, förklarar Jonas.

Men hur går det här till då?

Jonas förklarar:

– Det är enkelt. Jag eller någon av oss på Miljöma kommer hem till dig och tittar, mäter, tar bilder. Sedan tillverkar vi det du vill ha. Vi kommer ut och sätter upp det, vi styr upp med hantverkare vid behov, som till exempel elektriker, och ser till att allt är färdigt att använda när vi åker därifrån, säger han.

Fulla av idéer

När man lyssnar på Lotta och Jonas inser man snabbt att de är fulla av idéer. Och när man besöker dem på Miljöma inte bara förstår man vad de menar – man får också lätt egna idéer på hur man kan förbättra sitt eget hem.

Där visar de nämligen alla möjliga lösningar man knappt visste fanns. Eller vad sägs om deras effektgardiner, balkongskydd, lamellgardiner, Smartcord, och plissé- och duettegardiner till exempel? Några av produkterna visar de i sin nyupprättade You Tube-kanal.

Men allra bäst gör man i att titta in på Kindgrensgatan 3 på Haga Industriområde. Miljöma har öppet vardagar 10–18, fredagar 10–16 och lördagar 10–13.

Styr vädrets inverkan

– Vi kan inte styra solen och vi kan inte styra vädret, men vi kan styra dess inverkan. På många sätt, dessutom.

– Så fort det finns så mycket som ett fönster så har vi en lösning för det, säger Jonas.

FAMILJEFÖRETAGET MILJÖMA

Gör: Skapar behagliga inne- och utemiljöer till hem, kontor och offentliga miljöer. I grunden markiser, rullgardiner, persienner och andra sol- och väderskydd. Skräddarsyr varje enskild lösning till varje enskilt behov. Fullservice från idé till färdig produkt.

Plats: Kindgrensgatan 3, Haga Industriområde, Jönköping.

Startade: 1972 i Egnahem, Huskvarna.

Grundare: Sven Malmquist.

Medarbetare: Agneta Lundström, Victor Andreasson DeMellgard, Ove Thörnberg, Lotta Malmquist Thunberg, Jonas Malmquist.

Om Miljöma: Familjeföretaget drivs i dag av grundarens två barn: dottern Lotta Malmquist och sonen Jonas Malmquist. På Haga Industriområde i Jönköping har de utställning, butik och tillverkning. Miljöma är expert på solskydd, andra väderskydd, insynsskydd, mörkläggning och skapande av behagliga miljöer inne och ute.

End of content

No more pages to load