Butiksbranden i Barnarp Foto: Mattias Landström

Brandens spår finns kvar- ägaren har inte städat upp

Möbelbutiken, Barnarps Möbler och Outlet började brinna den 1 juli i år och sedan dess har den nerbrunna delen stått totalt orörd sedan räddningstjänsten lämnade platsen efter avslutat arbete. 

Ni minns säkert den brand som härjade i Barnarp precis i mitten av sommaren. Den välbesökta möbelbutiken (som visserligen var nedlagd) började brinna och räddningstjänst från flera delar i trakterna fick hjälpa till i släckningsarbetet.
Räddningstjänsten fick kämpa i timmar för att stoppa branden för att sprida sig vidare. 

Kunde få ut glasflaskorna i tid
Den byggnad som började brinna på Lovsjövägen består av flera ihopbyggda lokaler. Förr var där ett motell och därefter ett möbelföretaget Barnarps Möbler och Outlet och slutligen låg där en loppis. Men efter kvällen den 1 juli förstördes stora delar av byggnaden då det började brinna mycket kraftigt.
I den del där branden aldrig hann sprida sig, fanns gasflaskor, något som räddningstjänsten hann få ut ur byggnaden, innan allt fler lågor närmade sig den andra delen. 

Måste röjas upp- upp till ägaren
Räddningstjänsten har gjort sitt, något som de kvar klara med rätt omgående efter den kraftiga branden i den gamla lokalen i Barnarp. 
Via det inre befälet på räddningstjänsten i Jönköping ges vi uppgifter om att fallet är nedlagt för länge sedan och att det sedan dess är upp till ägaren att röja upp efter den massiva branden. Något som alltså inte har gjorts, det har legat helt orört sedan i början av juli.
Jmini har försökt att nå ägaren av lokalen på Lovsjövägen, Bo Svensson, men har ännu inte fått något svar på varför det fortfarande inte är undanröjt. 
Efter händelser som denna, är det alltså helt upp till ägaren att ta tag i arbetet med att återställa och få bort de nedbrunna delarna.

Obesvarade frågor
Frågan är fortfarande varför inget har gjorts? En kostnadsfråga att ta dit företag som arbetar med att röja efter bland annat bränder? Eller har ägaren bara gått under jorden och därmed strunta i hur det ser ut?

Påminns dagligen om händelsen
Idag syns det fortfarande tydligt från vägen utanför, och för att tala klarspråk så ser det förjäkligt ut. 
Jmini var där under den föregående veckan och det ser alltså precis likadant ut som dagen efter branden. 

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se 

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

 

-----

No more pages to load