Temabild Foto: Emeli Appelberg / Mattias Landström

Pensionerade lärare är framtiden

Allt fler flyktingbarn ställer krav på skolorna. Samtidigt råder lärarbrist. Jönköpings kommun ser dock en lösning på problemet. Nämligen pensionerade lärare.

Jönköpings kommun funderar nu på att börja ta in pensionerade lärare. Det rapporterar Jönköpings-Posten. Det beror på att det kommer bli lärarbrist i takt med att allt fler flyktingbarn flyttar till kommunen.

Idag finns sammanlagt sju förberedelseklasser i grundskolan. Vecka 45 kommer ytterligare en att starta på Junedalsskolan. Näst på tur står Dalviksskolan. Jönköpings kommun har en lista över ca 25 grundskolor, som kan komma att starta förberedelseklasser.

Man tror att kommunen skolor kommer att klara detta läsåret, men sedan kommer det att, säger Stefan Pirard, utbildningsförvaltningen, till JP, bli problem med att hitta både personal och lokaler. Han förespråkar därför att ta in pensionerade lärare istället för assistenter. För att få tillbaka dem till arbete, så har han fört samtal med politikerna om att locka med “lönemässig morot”.

Sofia Weström

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

-----

No more pages to load