Massor av kul på höstlovet!

Vecka 44 är alla barn och ungdomar lediga från skolan – äntligen är det härliga höstlovet här. På bibliotek, fritidsgårdar, museer, simhallar, sporthallar och föreningslokaler händer en mängd roliga saker. Och som tidigare år arrangeras aktiviteter både för de yngre barnen och för tonåringar. Fritidsgårdarna erbjuder till exempel allt från spelkvällar, pysseldagar och dagsresor till Göteborg.

Nytt för i år

Läslov är ett brett, nationellt läsfrämjande samarbete mellan bl.a. bokförlag, bibliotek, kulturinstitutioner och idrottsföreningar. I år uppmärksammas Läslovet i

Jönköpings kommun med extra många läslovsaktiviteter: Bokspel och bokhäng på Stadsbiblioteket, skrivarworkshop på Huskvarna bibliotek, bokcirkel med fika och prat om böcker på Råslätt och Öxnehaga bibliotek.

– Det är roligt att vi kan erbjuda aktiviter med fokus på läsandet och på så många olika sätt. Vi har dessutom mängder av nya, spännande böcker i hyllorna och bibblan kan alltid tipsa om det är något särskilt man letar efter, säger Carin Silvermyr, bibliotekarie för barn och unga.

Jönköping.se sökord Höstlov presenteras alla aktiviteter och program.

-----

No more pages to load